Hirdetés

Watch Dogs, Wolfenstein: The New Order - 2014. májusi játékmegjelenések

|

Féléves csúszás után végre megjelenik a Watch Dogs, minden platformra egyidőben jön a The Amazing Spider-Man 2, kalandozunk egyet a The Incredible Adventures of Van Helsing 2-vel, és kíváncsian várjuk, mi lesz a kis felhajtással érkező, de annál érdekesebb Bound by Flame-ből.

Hirdetés

A játékvilág lefutotta az idei első köröket, lassan jön a nyári uborkaszezon (ami tavaly épp nem volt uborkaszezon, de idén egyelőre nem olyan jók a kilátások), a fejlesztők és kiadók még a konstans jó idő beállta előtt kiszórják kasszarobbantónak szánt címeiket. Nyáron lesz mit bepótolnia annak, aki nem rendelkezik a világ minden idejével, de ahogy haladunk az év közepe felé, arányosan csökken a választék. Ugyanakkor júniusban ismét E3, ismét nagy bejelentések, izgalmak, újdonságok jönnek és megtudjuk, mivel játszunk majd az év vége felé. Most viszont maradjunk a májusnál - alább a lista, írjátok meg kommentben, hogy ti mivel játszotok a hónapban. 

The Amazing Spider-Man 2 - május 2. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Wii U

Nagy meglepetésünkre az első The Amazing Spider-Man játékváltozata egész jó lett, néhány problémától eltekintve az volt az egyik legjobb Pókember játék, pedig a franchise egyébként is kitermelt néhány élvezetes alkotást. Nem mintha olyan könnyű lenne Spidey kalandjait játékban feldolgozni, de néhányan teljesítették a kihívást. Most jön a második Csodálatos Pókember film és vele együtt a játék, és nem tudjuk, pontosan mi volt az a kavarás, ami a The Amazing Spider-Man 2 Xbox One-os verzióját érintette, de az Egyesült Államokban minden platformra egyszerre jelent meg. Nálunk várhatóan holnap fog, majd jól megírjuk, milyen lett.

Outlast: Whistleblower - május 6. - PC, PlayStation 4

A horror műfaja most újra kezd népszerűvé válni, és szerencsére egyre nagyobb hangsúlyt kap maga az élmény, mint az, hogy hány szörnyet tudunk egy tárral átküldeni a túlvilágra. Főleg az indie-k próbálkoznak, és amíg olyan zseniális játékokat kapunk, mint az Outlast, addig szívesen fogadunk minden próbálkozást. Az Outlast Whistleblower nevű DLC-je az eredeti tervekhez képest egy picit késve, de azért jön, és végre megismerhetjük hogy mi vezetett a Mount Massive Asylum úgymond átalakulásához, valamint megtudhatjuk, hogy mi történt az elmegyógyintézettel az alapjáték befejezése után.

Stick it to The Man - május 6. - PlayStation 4 (PS Plusszal ingyenes)

A PS4-eseknek továbbra is minden hónapban jár legalább egy indie cím. Ez májusban a PC-re, Mac-re, PS3-ra és PS Vitára már kapható Stick it to The Man, melyben Ray-t irányítjuk, aki a kómából frissen felébredve rájön, hogy a fejéből kiálló rózsaszín kézzel képes belelátni mások fejébe, illetve az őt körülvevő papír világot manipulálni. A PlayStation Plus-osok ezt kapják ajándékba előfizetésük mellé.

Flockers - május 6. - PC (Early Access)

A Team17 most pihentetni készül a Worms szériát, de a csapat maga nem pihen. Olyan messzire azért nem mennek, új játékukban, a Flockersben ugyanis a birkákat kell megmenteni a kukacoktól, mielőtt azok fegyverként használnák őket. Egy kicsit olyan, mint a Lemmings, és már önmagában ezért is érdemes figyelni rá. Ha nem bírtok a végleges megjelenésig várni, május 6-tól Early Accessben próbálhatjátok ki.

Sportsfriends - május 7. - PlayStation 3, PlayStation 4 (PC-re később)

Én őszintn megvallva nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy a PlayStation Move-hoz már alig-alig érkeznek új játékok. A Sportsfriends is a közösségi finanszírozásnak köszönhetően valósulhatott meg, és csak egy minijáték, a Johann Sebastian Joust használja a Sony mozgásérzékelős kontrollerét, de az legalább zseniális módon. A 14,99 dolláros, egyelőre csak PS3-ra és PS4-re megjelenő játékban többszemélyes minijátékokat találunk, szám szerint négyet, melyek közül egyértelműen a már említett, egyébként a DualShock 3-mal és 4-gyel is működő, legfeljebb hét fővel játszható Joust a legjobb, amiben az a cél, hogy megbökjuk a másiknál lévő kontrollert, miközben vigyázunk a sajátunkra. Ez a gyakorlatban az alábbi videón látható.

Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure - május 7. - PC, Mac

Szintén májusban folytatódik a Tex Murphy sorozat, ami az előző játékokhoz hasonlóan ismét élőszereplős videókban meséli a történetet, mászkálni pedig egy szabadon bejárható 3D-s környezetben tudunk. A Tesla Effect szintén a Kickstarternek köszönheti létrejöttét, meglátjuk, a retro jellegű játékmenet működhet-e napjainkban.

Bound by Flame - május 9. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4

Ahhoz képest, hogy milyen ígéretes, nagyon keveset hallottunk a Spiders új szerepjátékáról, a Bound By Flame-ről, azt viszont tudjuk, hogy körülbelül harminc órányi játékidőt kínál, és ezalatt egy hőst irányítunk, akit megszállt egy gonosz démon. Mi dönthetjük el, hogy az általa nyújtott erőket kihasználva harcolunk-e, vagy inkább küzdünk ellene, és a világ is ennek megfelelően fog változni. Döntéseinknek komoly súlya lesz. Jól is hangzik, jól is néz ki, kíváncsiak vagyunk rá.

Killer is Dead: Nightmare Edition - május 9. - PC

Suda51 legutóbbi eresztése Japánban nagyobbat ütött, mint nyugaton, de a Killer is Dead a kritikusok vegyes értékelései mellett az eladások alapján sem mondható sikeresnek. A PlayStation 3-as és Xbox 360-as változatból még hazájában is kevesebb fogyott, mint az a kiadó számára kielégítő lett volna, egy hét alatt mindössze 17000 példány kelt el belőle. Ennek ellenére PC-re is jön, méghozzá egy teljesen új játékmóddal, a Nightmare-rel, amiben mindössze három támadással lehet likvidálni az ellenfeleket. Az egyik ezek közül a fejlövés. Meglátjuk, kell-e majd a népnek.

Transistor - május 20. - PC, PlayStation 4

Ha egy PS4-es indie nem lenne elég, itt egy másik a Supergiant Gamestől, a Bastion fejlesztőitől. A Transistor egy sci-fi akció-RPG, amiben egy természetfeletti karddal kell egy futurisztikus városban mészárolni és rájönni a kard titkára, valamint előző tulajdonosai kilétére. Persze nem a mészárlás a lényeg, fontosabb, hogy támadásainkat megfelelően tervezzük meg. Már első ránézésre látszik, hogy nagyon hangulatos lesz, ha szerettétek a Bastiont, feltétlenül próbáljátok ki.

Wolfenstein: The New Order - május 20. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Sok minden sikerülhet félre a Wolfenstein: The New Orderrel kapcsolatban. Nem az Id Software fejleszti, ami ad némi okot az aggodalomra, a fejlesztés jogát az elsőjátékos MachineGames kapta meg, a korai trailerek pedig nem festettek bíztató képet. Ugyanakkor az utóbbi pár videó már sokaknak segített abban, hogy újraértelmezzék, mitől lehet jó egy Wolfenstein, és már lényegesen bizakodóbban tekintenek a The New Orderre. Egyébként a hatvanas években járunk, a Harmadik Birodalom megnyerte a második világháborút, és ismét William "B.J." Blazkowicz-t irányítva kell ellenátmadást indítani a nácik ellen. Náci robotok ellen, egész pontosan.

Drakengard 3 - május 21. - PlayStation 3

Ha azt hittétek, májusban JRPG nélkül maradunk, nagyot tévedtetek. A Square Enix Európába hozza a Drakengard sorozat harmadik részét is, ami az első rész közvetlen előzménye. Az akció-szerepjáték történetének középpontjában Zero, egy rejtélyes lány áll, aki egy Mikhail nevű sárkánnyal szövetkezik, hogy megölje öt nővérét, akik a világ régióit vezetik. Azt, hogy pontosan miért szeretné ezen tervét végigvinni, fokozatosan ismerjük meg. Ugyanazok csinálják, akik az eredeti Drakengardot és a Niert is, de az Access Games stúdiójában, mert ez utóbbi csapat jobban ért az akciójátékokhoz, a Drakengard játékokat pedig főleg az akció elemek miatt érte kritika.

The Incredible Adventures of Van Helsing II - május 22. - PC, Mac

Juhú! Egy hónapot késett, de a Neocore-nak elnézzük, mert biztosak vagyunk benne, hogy az így nyert időt a játék további csinosítására használták fel. A The Incredible Adventures of Van Helsing II-ről szóló tesztünket a jelenleg is kapható 2014/04-es GameStarban olvashatjátok, sőt megkérünk titeket, hogy olvassátok el most azonnal. Oké, ha az újság nincs meg, akkor majd holnap menjetek el megvenni. Vegyetek GameStart!

 

Tropico 5 - május 23. - PC (Mac-re, Xbox 360-ra, PlayStation 4-re később)

Megint „elprezidentéskedünk”, de a Tropico 5 a sorozat korábbi részeihez képest rengeteg újítást hoz. A XIX. századtól a második világháborún át a jelenig különböző történelmi korokat élhetünk meg, mindig épp ahhoz az oldalhoz húzódva, ahova érdekeink húznak. El Presidentének már családja is van, a tagokat beoszthatjuk különböző pozíciókba, és átvehetik a diktátor helyét halála után. A legjobb persze az akár négy fős többjátékos mód, melyben mindenkinek van egy szigete, és úgy szövetkezhetünk társainkkal, ahogy akarunk. vagy le is igázhatjuk őket, ahogy kényelmesebb.

Watch Dogs - május 27. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One (Wii U később)

Mit mondhatnánk még a Watch Dogsról? Jó lesz. Nem rengeti meg a világot, de jó lesz. Innentől már csak egyetlen dolgunk van, hátradőlni és várni a megjelenés napját, illetve aki még nem olvasta, feltétlenül nézzen rá Daev előzetesére. A PC-sek exkluzív ajándékokért, ingyenes szállítással előrendelhetik tőlünk, siessetek, mert az ajánlat csak a készlet erejéig ér!

Mario Kart 8 - május 30. - Wii U

Luigi éve véget ért, a Nintendo ígérete szerint az idei év főleg a Mario Kart 8-ról fog szólni. Ha valamivel, a Mario Karttal nem tudnak mellélőni, és bár a Nintendónak időszerű lenne valami mással is előállnia, hogy beszálhasson az újgenerációs konzolok versenyébe, amíg ez be nem következik, mi ennek is örülünk. A versenyeket most antigravitációs pályarészek bonyolítják. A gyűjtői kiadásokra is nézzetek rá.

2014. június játékmegjelenések:

Wildstar - június 3. - PC

Murdered: Soul Suspect - június 6. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Enemy Front - június 10. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

EA Sports UFC - június 17. - PlayStation 4, Xbox One

Plants vs. Zombies: Garden Warfare - június 24. - PC

GRID Autosport - június 27. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Sniper Elite 3 - június 27. - PC (Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One később)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)