Hirdetés

Weird Al Yankovic-kel és Jordan Peele-lel tér vissza a 3 éve megszűnt MAD magazin

|

A hetvenedik születésnapja alkalmából ismét új tartalmakkal jelentkezik a történelem egyik legőrültebb újsága.

Hirdetés

A nyomtatott sajtó helyzetéről sokat elmond, hogy az online média előretörése már az olyan nagy lapoknak is betett, mint az 1952-ben útjára indított MAD humormagazin, amely 2001-ig még a hirdetések befogadására sem volt rászorulva, mivel nagyrészt eltartották az előfizetői.

A maróan szatirikus humoráról ismert, egykor 2,1 millió ember által olvasott lap 2019-ben húzta le a rolót, azóta pedig csak korlátozott terjesztésben kapható, a régi számokból újrahasznosított tartalommal. A laptulajdonos DC Entertainment azonban nemrég bejelentette, hogy a magazin 70. születésnapja alkalmából egy különleges kiadással jelentkeznek.

Hirdetés

A "Mad Special Anniversary Issue" 70%-ban új tartalmakat ígér, a szerzők sorában pedig nemcsak az olyan veteránok térnek vissza, mint a korábbi főszerkesztő John "Hot Shit" Ficarra és a művészeti igazgató Sam Viviano, de a paródiáiról ismert Weird Al Yankovic és a humorista Jordan Peele is kap néhány oldalt.

Előbbi a Mad híres hajtogatós kirakósait 66 éven át megálmodó Al Jaffee előtt fog tisztelegni, az utóbbi pedig az újsággal kapcsolatos gyerekkori élményeiről számol be a magazin hasábjain. Az évfordulós kiadvány 5,99 dollárért kerül boltokba, október 4-i megjelenéssel. A terjesztés során ugyanakkor maradnak a korlátozott csatornáknál, így az újságárusok helyett csak a képregényes szaküzletekben, a Barnes & Noble könyváruházakban és előfizetés útján lehet beszerezni a kiadványt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A Madnek egyébként némi magyar mellékzöngéje is van, a legendás lap mintájára jött ugyanis létre a hazai Kretén magazin, amelyet 1994-től 2009-ig forgalmaztak, s az amerikai példaképéből is gyakran közölt átvett anyagokat. Ezúttal azonban a Mad követi a Kretén példáját, a magyar kisöcs ugyanis már 2019-ben, a megszűnése 10. évfordulójára időzítve megtartotta a maga ünnepi visszatérését.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)