Hirdetés

White Night - izgalmas horror az Alone in the Dark alkotóitól

|

A stílus nagy öregjeit tömörítő OSome Studio legújabb játéka, a White Night visszanyúl az alapokhoz, hogy bizonyítsa, nem kell több ezer zombi és hatalmas gépigény ahhoz, hogy valami félelmetes legyen.

Hirdetés

Az Alone in the Dark ötödik részén is dolgozó fejlesztők nemrég OSome Studio néven új csapatot alapítottak, hogy olyan játékot készítsenek, amilyet csak szenvedéllyel készít az ember. Ahol kiélhetik a kreativitásukat, és egy olyan IP-t tehetnek le az asztalra, amely képes valami újat mutatni. Így született meg a White Night.

Az 1930-as évekbeli Bostonban játszódó történet egy igazi old-school túlélő horror, melynek fekete-fehér megjelenése és noiros hangulata azonnal rabul ejti a játékost. A csapat valami olyat akart alkotni, ami mindenki számára élvezetes, ugyanakkor képes kitűnni a manapság tucatszám készülő játékok közül. Ehhez mindent felhasználtak, ami a klasszikus játékokat, mint az Alone in the Dark, sikeressé tette: érett sztori, erős karakterek, lenyűgöző helyszínek, valamint a feszültség és a rettegés közti tökéletes összhang.

A White Night egy klasszikus szellem sztori, amely tele van misztériummal, feszültséggel, költészettel, na meg egy kis alkímiával. Ahogy annak lennie kell, egy elhagyatott ház lesz a helyszín, melynek tökéletesítéséhez az alkotók visszanyúltak a '30-as évekhez. A kor zenéit hallgatták, az akkori filmekből merítettek ötleteket a stílus tökéletes újrateremtéséhez, sőt, egy időre be is költöztek egy korabeli házba, hogy tökéletesen bele tudják élni magukat a szituációba.

 

A csapat először 2013-ban mutatta meg a projektet a sajtónak és különböző kiadóknak, a Párizsban megrendezett Game Connection Europe-on pedig azonnal több díjat is bezsebeltek, köztük egy fejlesztői PS4-et is, így azonnal megkezdődhetett a munka. A megjelenésig már csak egy hónap van hátra, ráadásul a White Nightot 15 eurós áron szerezhetjük be március 4-től, így egy próbát mindenképp megér.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)