Hirdetés

Windborne - kudarcot vallott a Defense Grid alkotóinak Early Access-játéka

|

Újabb Early Access-játék készítői voltak kénytelenek bejelenteni, hogy nem tudják befejezni a projektjüket, a Windborne-t jegyző Hidden Path megpróbálja kompenzálni a cserben hagyott vásárlókat.

Hirdetés

A Defense Grid-sorozat fejlesztői, akik részt vettek a Counter-Strike: Global Offensive munkálataiban is, bejelentették, hogy legújabb játékuk, a nem sokkal ezelőttig az Early Access-rendszerben megvásárolható Windborne munkálatai megálltak. Mivel multis játékról van szó, az viszonylag jó hír, hogy legalább online játszható marad a Windborne, ám a játék befejezésére valószínűleg nem kerül sor.

A Hidden Path Entertainment a napokban osztott meg egy üzenetet a vásárlókkal, miszerint nem tudják tovább finanszírozni a Windborne fejlesztését, mivel egy kiadóval sem sikerült megállapodniuk, az Early Accessből származó bevételek pedig nagyjából csak a költségeik tizedét fedezték. Emiatt pénzt sem tudnak visszaadni a vásárlóknak, akik ehelyett játékokat kapnak, egész pontosan öt elajándékozható példányt a Windborne-ból, aminek valljuk be, a hasznossága kétséges, akik pedig a játék DLC-jét is megvették, a Defense Grid két részéből is kapnak három-három példányt.

Mivel régóta nem érkezett frissítés a játékhoz, sokan úgy gondolták, hogy a Hidden Path szó nélkül meglépett a pénzzel, hasonlóan a Stomping Land fejlesztésének vezetőjéhez, az ő hangulatukon a munka leállásának hivatalos bejelentése sem nagyon javított. A fejlesztők kifejtették a posztban, hogy szerencséjük sem volt, hiszen a kezdetekkor még sokkal egyedibb műfaj (ami egy szabadon bejárható világban való nyersanyag-gyűjtögetésre, majd az ezekből való építkezésen alapul) mára rendkívül telítetté vált, illetve a Windborne kudarca kellett ahhoz is, hogy megtanulják, az Early Access csak ritkán alkalmas arra, hogy egy játék befejezéséhez elég tőkét hozzon.

Mit gondoltok, az ilyen esetek miatt meginoghat a bizalom az Early Accessben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)