Hirdetés

Windows 10, The Sims 4 ingyen és az online zaklatás - mi történt a héten?

|

Ha csak a Microsoftról szólna ez a hét, akkor is nagyon hosszú cikket kellene írni. Rengeteg érdekesség, sztori és pletyka egy helyre tuszkolva, kattintani ér!

Hirdetés

Nevezhetjük írói válságnak, zavarnak az Erőben, életutam felén sötétlő erdőbe jutásnak, vasárnapi fáradtságnak, a kettős fronthatás lehangoló eredményének, a tény az, hogy azt se tudom, hol kezdjem ezt a cikket. Annyi minden történt a héten, hogy csak úgy csapongok, de hát valahol le kell tenni az első zászlót azon a hosszú úton, melyre bizonytalan léptekkel lépek rá, és amelyet egy „baromi hosszú cikk megírásának" nevez a köznyelv. Nyilván a Microsoft lopta el a hetet, a Windows 10 képességeinek nagy leleplezése kapcsán mi is leírtunk már minden okos gondolatot. Aggódtunk azon, hogy a Microsoft féle VR-szemüveg, a HoloLens egy kicsit túl sokat ígér, hogy a DirectX 12 pontosan mit is vár el majd gépünktől, és hogy milyen lesz az első randi Cortana hangjával.

Oké, és mi volt még? Szerencsére nem vagyok egyedül, daev is igyekszik mindent megtenni, hogy elmondja nektek a hét fontos és érdekes híreit, így aki nem akar mindent végigolvasni, viszonylag erősen szűrten, de mégis csodás stílusban tálalva nézheti meg a GameStar Hype híreit (persze azt tegyük hozzá, hogy ez pénteki műsor):

A legjobb talán az lesz, ha már itt az elején túlesünk a hét legfontosabb bejelentésein, mert bizony volt belőlük bőven. Jó hír, hogy a TESO megszűnik havidíjasnak lenni, és konzolon is már csak a játék egy példányáért kell fizetnünk, emellett megvan a State of Decay felújított változatának megjelenési dátuma, a League of Legends világbajnokságot pedig idén Európában rendezik, így még az is lehet, hogy kiugrunk a bulira. A Ubisoft legújabb játéka nem egy Assassin's Creed, a Dontnod-féle Vampyr neve pedig elég árulkodó, és bár a játékmenetről egyelőre semmit nem tudunk, a szintén általuk készített Life is Strange elég biztatónak tűnik, így megbízunk a fejlesztőgárdában. Jön a négyfős kanapé-co-op támogatással megspékelt Borderlands: The Handsome Collection, valamint tovább bővült a Sid Meier nevével fémjelzett játékok listája is. Az ArenaNet a Guild Wars 2 kiegészítőjén, Brian Fargo pedig a Bard's Tale IV-en dolgozik, ha pedig unjátok már az új címeket, a GOG-on most egy halom klasszikus Star Wars játékból válogathattok. Az autózás szerelmesei a WRC 5-tel, míg a városépítés-rajongók a Cities XXL nevű csodával szórakozhatnak idén, ha pedig visszarepülnétek a '90-es évek DOOM és Quake által megszépített pillanataiba, akkor a Strafe-et nektek találták ki. Csak le ne robbanjon a fejetek.

STRAFE® Banned commercial from thomglunt on Vimeo.

Sajnos a gamerek élete nem csak játék és mese. Ja de, azok a törpök. A lényeg, hogy néhány szomorú hír is beesett a héten, és bár a NASCAR 2016-ig húzódó folytatását még csak feldolgozzuk valahogy, a Dying Light dobozos változatának egy hónapos csúszása bizony könnyeket csalt a szemünkbe. Robert Bowling bejelentette, hogy bezár a Robotoki, ezzel együtt pedig Human Element jövője is kétséges. Mindeközben a Blizzard 35 euróért kínálja a Heroes of the Stormot, ami nem épp olcsó egy egyébként free-to-play játékért. Szerencsére más módon is be lehetett jutni a bétába, például a GameStar nyereményjátékával, így 50 szerencsés már élvezi is a küzdelmeket. Aki pedig most nem kapott kódot, annak türelmét kérjük, igyekszünk még szerezni nektek, ahogy lehet. Csak tudjátok, ilyenkor olyan nehéz eldönteni, hogy ki legyen a szerencsés...

Nem is én lennék, ha nem szentelnék külön bekezdést a zombiknak. Sokakkal ellentétben (akik valamiért minden játék, sorozat és film kapcsán igyekeznek azonnal leszögezni, hogy mennyire unják már a zombikat, mintha emiatt lenne színtelen az a szegény világuk) én még mindig lázba jövök akkor, ha kiderül, hogy készül egy The Walking Dead spin-off sorozat (persze a mostani sorozat új trailere is odavág), egy Dead Rising film, vagy hogy a Resident Evil HD Remaster milyen jó értékeléseket kap, illetve milyen szívmelengető ajándék várja a játékosokat a végén. Még az új Kaptár mozinak is tudok örülni, pedig az üzembiztosan pocsék lesz.

Ahogy azt már megszokhattuk, nem telhet el hét kellemetlen hírek nélkül. Ez amolyan játékipari sajátosság. Kiderült, hogy az év legrosszabb jelszava zsinórban másodjára is az 123456, néhány rosszakaró pedig 1800 Minecraft játékos jelszavát lopta el. A Mojang mindenkit megnyugtatott és a kérdéses fiókokat is visszaállították, de hát azért na. Facebookon úgy terjednek az álhírek, mint a levelezésünkben a zsaroló vírusok, de szerencsére mindkettőre van megoldás. Reméljük a hatóságok mihamarabb elkapják ezek terjesztőit, ahogy teszik ezt a britek a Lizard Squad tagjaival.

Csalók persze mindenhol vannak, a játékfejlesztők pedig még az év elején gátat akarnak szabni az ilyen viselkedésnek. Nem csak a Call of Duty: Advanced Warfare-ben, hanem a Path of Exile-ban sem finomkodnak tovább, aki csalt, azt haladéktalanul kivágják, mint macskát üríteni. Csak úgy mint a Valve, akik élő adásban bannoltak egy játékost. A Counter-Strike szcéna egyébként is hemzseg a bundabotrányoktól, jó lesz, ha összeszedik magukat a srácok. Csalni persze nem csak játékokban lehet, Clint Eastwood például egy játékbabával próbált az Amerikai mesterlövészben, és bár ez a filmélményen összhatásában keveset ront, önállóan nézve sírva röhögős. Persze legalább ekkora port kavart az Evolve DLC-k kapcsán egyre nagyobb méreteket öltő szájkarate, és az ÁFA miatt megdráguló Star Citizen vásárlások is, de hát ez már csak így van. A Justice League verekedős játék már legalább el sem készült, mert van, hogy az emberek időben felismerik a hibát, van, akivel meg csak úgy megtörténik...

Persze az ügyetlenségre nem mindig lehet haragudni. Szánalmas a hím gondolkodás, mindig is tudtuk, csak senkit sem érdekel, mert még mindig a fenti képet bámuljuk. Én is, pedig már régen folytatni kellene ezt a kissé csapongó cikket. Én mondtam előre, annyi minden történt, hogy képtelenség normálisan haladni. Arra azért volt eszünk a héten, hogy megosszuk veletek, hogyan lehet ingyenesen nyomni a The Sims 4-et (ja, és az Origin is kínál egy új ingyenes játékot), mire is számíthatunk az Assassin's Creed Victory kapcsán, mit kell majd csinálni a No Man's Sky-ban, hogyan lehet kiakasztani 6 perc alatt a Super Mario World-öt, milyen lett volna a Facebook a 90-es években, hogyan lehet rekordot dönteni a WoW-ban, milyen egy gigantikus LEGO X-Wing, vagy milyen őrült ötletek lehetnek még a Star Wars fénykardokra

A héten egyébként komolyabb témákról is szó esett, Stöki és Orsi beszámoltak nektek arról, hogy mit lehet tenni, ha az interneten zaklatnak benneteket - és egyébként itt érdemes megemlíteni azt a végre értelmes tévéműsort, ahol az ilyen morális posvány embereket keresik fel, és kamera előtt szembesítik őket saját leírt fröcsögésükkel. Nagyon kellene nekünk is egy ilyen műsor, főleg ha Jay és Néma Bob vezetné...

Ha esetleg még nem volt elég a betű erre a napra, akkor még mindig van olvasnivaló: egy kellemes Sid Meier's Starships előzetes, egy szintén űrhajós Dreadnought bemutató, valamint egy Crowfall előzetes mellett Gyu egyik utolsó írása, a Football Manager 2015 teszt is helyet kapott a GSO-n. Ilyenkor még mindig nehéz elhinni. De azért vannak rutinok, amelyek segítenek az embernek, például az a már-már ivós játék jellegű szófordulat, amelynek segítségével lezárható az a hosszú út, amelyet egy „baromi hosszú cikk megírásának" nevez a köznyelv. És bár a teljesség igénye nélkül lépdeltem végig rajta, és gyakran csapongva cikáztam, azért remélem elég érdekesség jutott el most hozzátok. Ha így van, akkor erre inni kell, és csak annyit tudok hozzátenni: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)