Hirdetés

Tényleg kiszivárgott a Windows 10 forráskódjának egy része

|

A Microsoft megerősítette, hogy az internetre felkerült adatok valóban az operációs rendszerhez tartoznak.

Hirdetés

A héten jelent meg a Beta Archive oldalán a kód, ami elméletileg a vállalat különféle partnereinek és egyéb gyártóknak szánt Microsoft Shared Source Kit része, és most úgy tűnik, hogy tényleg valódi.

Hirdetés

A The Verge-nek küldött nyilatkozatában erősítette meg a Microsoft, hogy átnézték a Beta Archive-on lévő forráskódot, és az valóban a Shared Source Initiative-től származik. A vállalattal szerződésben álló cégek számára amúgy is elérhető a kód, de egy ilyen szivárgás miatt illetéktelen személyek is könnyen megszerezhetik az adatokat, ezért a Beta Archive üzemeltetői már le is vették az oldalról a forráskódot.

A gyors intézkedés ellenére sajnos biztosan volt olyan, akinek még időben sikerült lementenie a nagyjából 1.2 GB-nyi adatmennyiséget. Reméljük, hogy nem tudják majd rosszra használni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)