Hirdetés

Gamescom 2015 - láttuk, hogy fut a Forza Horizon 2 Windows 10-en

|

A Microsoft a gamescom 2015-ön meghívott minket egy kvázi kerekasztal beszélgetésre, ahol megmutatták, miért jók a Windows 10 gamereknek szóló újításai. Merthogy tényleg nagyon jók.

Hirdetés

Remélhetőleg mostanra már tudjátok, hogy a Microsoft Xbox divíziója nem csak az Xbox 360-nal és az Xbox One-nal foglalkozik, hanem a gaminggel úgy általában. A cég több, jelenlegi generációs konzoljával debütált funkciót átköltöztetett a Windows 10-be, és higgyétek el, nem ismétlődik meg a Games for Windows Live tragédiája.

A Microsoft hatalmas standjánál beléptünk egy szobába, amiben két kanapé és három fejlesztő várt minket. Három másik újságíróval helyet foglaltunk, majd a fejlesztők közölték, hogy szeretnék, ha ez igazából egy kerekasztal beszélgetés lenne: ők bemutatják a funkciókat, mi pedig kérdezzünk folyamatosan, ami jön. Ez a lazaság segített mindenkinek feloldódni, és nem volt az az általános kellemetlenség, amikor az ember nem tud vagy nem mer kérdezni. Rengeteg infót tudtunk meg, de nem egy unalmas prezentáció, hanem egy érdekes bemutató keretében.

Kezdésnek mondtak pár szót arról, mennyire fontos számukra az, hogy minden platformjukon a lehető legjobb élményt kapják a játékosok, és nagyon szeretnék, ha nem szeparálódnának el annyira a PC-s és xboxos játékosok. Emiatt jelent meg Windows 10-en az Xbox alkalmazás, ami segít összekötni őket, PC-ről is kezelhetjük az üzeneteinket, küldhetünk és fogadhatunk, nézhetjük, ki épp mivel játszik, satöbbi, satöbbi.

Egy másik dolog, amiről nagyon büszkén és vidáman meséltek, a GameDVR. Játék közben elég megnyomni a Windows+G kombinációt, ilyenkor felugrik egy panel, és egy kattintással készíthetünk screenshotot, vagy elindíthatunk egy rögzítést. A funkciót a Hearthstone-nal mutatták be, ami azért fontos, mert korábban a Blizzard játékának közvetítése elég körülményes volt. A GameDVR natív felbontásban rögzít, és elvileg nem használ túl sok erőforrást, de aki komolyan gondolja a gameplay videózást, alighanem még mindig jobban jár egy rögzítőeszközzel.

Emellett bemutatták még, hogyan működik a konzolról gépre streamelés, azaz hogyan játszhatunk Xbox One-os játékokat PC-n. A szobában volt egy One, amin a Forza Horizon 2 futott, és ennek képét először a gépre lőtték át. Annak ellenére, hogy mindkét eszköz vezeték nélkül csatlakozott a hálózatra, a játék problémamentesen futott. Persze már erre is elégedetten biccentettünk, de azért mégiscsak izgatta a fantáziánkat az egyik fejlesztő mögötti asztalon lévő Surface tablet, úgyhogy megkértük, mutassa meg azon is, hogy megy ez, és ugyan nem azonnal, de pár perc alatt sikerült átkapcsolni, és hogy, hogy nem, a játék a Surface-szel is tökéletesen élvezhető volt, pont ugyanazt az élményt kínálta, mintha a konzol előtt ülnénk, csak kicsiben. Végre nem kell többé átcipelni a hálószobába a konzolt, ha a család vagy az asszony tévézni akar, vagy ha lefekvés előtt még mennénk egy-két kört, esetleg játszanánk egy meccset valamiben, elég egy tablet és egy kontroller.

A Microsoft egyértelműen jó irányba indult el sok más mellett a gaming területén is. Ha már telepítettétek az új op. rendszert, mindenképp nézzétek meg az újdonságait, próbálgassatok ki mindent, és írjátok meg, hogy tetszik, mit tapasztaltatok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)