Hirdetés

Windows 10 - Cortana is beköszön?

|

A Microsoft új, a Windows 10-hez passzoló böngészője a pletykák szerint már egy fejlett hangalapú keresési funkcióval is rendelkezik majd, amit Cortana szolgáltathat.

Hirdetés

A Windows 10 már úton van és a legutóbbi híreszteléseket alapul véve egy teljesen új böngészőt is fejlesztenek hozzá, ami az Internet Explorert hivatott leváltani. Az új program kódneve a Spartan - a Microsoft láthatóan kedveli a Halo utalásokat - és szinte alig tudunk róla valamit, így a pletykák is könnyebben utat találnak hozzá.

A The Verge például számos névtelen, de a Microsofthoz közeli forrásból arról értesült, hogy a Spartant felvértezik egy új keresési funkcióval is, amely nem más, mint a Windows Phone válasza az Apple Sirijére: Cortana. A digitális intelligens személyi asszisztens elsősorban a hangkeresés miatt népszerű, de az informátorok úgy vélik, hogy a Microsoft ezzel helyettesítené a Binget is. A Spartan böngésző várhatóan a PC-k mellett elérhető lesz tabletekre és okostelefonokra is egy Windows Store app képében.

A korábbi hírekből egyértelművé vált, hogy a Windows 10-zel a Microsoft megpróbálja jobban integrálni az operációs rendszereit, így a Windows Phone, a Windows 10 és az Xbox One összehozásában Cortana is előkelő helyet foglalhat el, ha igaznak bizonyulnak a The Verge mostani és a PC World korábbi információi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)