Hirdetés

Már offline is játszhatunk Windows 10-es játékokkal

|

Mostantól lehetőségünk van netkapcsolat nélkül is játszani a Windows Store-ban megvásárolt játékainkkal, de ehhez egy bonyolult beállítási folyamat társul.

Hirdetés

Az Xbox-infrastruktúrához való kötődése miatt a Windows 10-es, egész pontosan Windows Store-ból elindított játékok mindig megkívánták, hogy bejelentkezzünk az Xbox Live szolgáltatásba, amihez persze netkapcsolat is szükséges. A Microsoft nemrég beépítette az offline játék lehetőségét is, de ehhez előbb egy kicsit matatnunk kell a beállítások között.

Először is be kell állítanunk, hogy az adott Windows 10-es PC-nk legyen az offline engedélyekkel rendelkező eszköz. Ebből ugyanis egyszerre csak egy lehet a profilunkhoz rendelve és évente összesen három eszközt jelölhetünk ki offline játékra. Ezt a Store-ban lévő profilunk beállításai között az Offline Permissions menüpont alatt tehetjük meg. Ezt követően, továbbra is az Xbox Live-hoz csatlakozva egyesével el kell indítanunk a játékokat, amikkel offline szeretnénk játszani, majd a játékon belül is meg kell erősítenünk a Live-fiókunk adatait.

Ezt követően viszont játszhatunk akkor is, ha épp nincs internetelérésünk, később pedig, mikor megint csatlakozunk a hálózathoz, a rendszer automatikusan szinkronizálja az időközben megszerzett achievementjeinket, ahogy a legfrissebb mentéseink is felkerülnek a felhőbe. Ez a rendszer még mindig nem túl kényelmes, ráadásul a hivatalos útmutató szerint a Windows 10 legfrissebb verzióját is telepítenünk kell, ami nem mindig kockázatmentes, de ez is több, mint a semmi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)