Hirdetés

Akkor mi a helyzet az ingyenes Windows 10-zel?

|

Folyamatosan bukkannak fel az újabb elméletek, hogy miként szerezhetünk legális Windows 10 licencet anélkül, hogy fizetnénk. Tisztázunk pár félreértést az ügyben.

Hirdetés

A Microsoft mindenkit megőrjített, amikor először meglebegtette, hogy a legális Windows 7, vagy Windows 8 licenccel rendelkező felhasználókon kívül esetleg más is ingyen válthat majd a július végén megjelenő Windows 10-re, hiszen senki sem szeretett volna kimaradni a jóból. De egyre inkább úgy tűnik, hogy le kell szurkolnunk az új oprendszer árát, ha jogtiszta változatot szeretnénk.

Nem olyan rég egy újabb elmélet reppent fel, miszerint szert tehetünk egy jogtiszta Windows 10-re, ha a Windows Insider Programbe belépve még a megjelenés előtt telepítjük az egyik próbaverziót, amit azért is hittek el sokan, mert a Microsoft munkatársai is megerősítették ezt. Azóta a kapcsolódó blogposzt frissítésével ezt is cáfolta a Microsoft, indoklásuk szerint pedig azért kerülhetett sor a félreértésre, mert egyszerre kell több Windows-verziót menedzselniük, ráadásul máshogy állnak a rendszer fejlesztéséhez és kiadásához, ahogy az Insider program is rengeteget változik.

A lényeg az, hogy ha letöltöttük az Insider Preview változatot, a július 29-ei megjelenéskor döntenünk kell, hogy maradunk-e az Insider programban, vagy kilépünk. Ha maradunk, a megjelenés napján egy, a boltokba kerülő változattal elvileg megegyező Windows-változatot kapunk, az ezt követő frissítések viszont a tesztelésre szánt, kísérleti változatokat telepítik majd. Ha pedig kilépünk az Insider programból, vagy vissza kell állnunk az előző operációs rendszerünkre, vagy a licencünk érvényessége egyszerűen lejár.

Itt tartunk most, ha bármi újat megtudunk, természetesen tudatjuk veletek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)