Hirdetés

Az összes Xbox One-os és 360-as játékunk Windows 10-re költözhet?

|

Vagy egy fura hibáról van szó, vagy a Windows 10 egy tesztelésre szánt kiadása újabb meglepetést rontott el a Microsoft sajtókonferenciája előtt.

Hirdetés

Az idő múlásával egyre több, eredetileg Xbox-exkluzív játékról és szériáról merült fel, hogy PC-re is beköszönhet, ha pedig egy nemrég felfedezett furcsaság tényleg egy eddig be nem jelentett feature előfutára, akkor ez nem a kivétel, hanem az Xboxos játékaink alapállapota lehet.

A Windows 10 Insider buildjét (ez a még nem végleges, tesztelésre használt verzió) telepítve ugyanis sokan azt vették észre, hogy az alkalmazások között az összes meglévő Xbox One-os játékuk feltűnt a PC-n futtatható, de még nem elérhető címeket tartalmazó fülön. A Polygon egy meg nem nevezett forrása szerint mindegyikük felsorolja a Windows 10-et a rendszerkövetelmények között, némelyiknél pedig különböző grafikuskártyák is feltűntek. A játékok mellett egyébként az összes, a forrás birtokában lévő DLC is megjelenik, innen pedig már csak egy lépés lenne az Xbox One-on is emulálható 360-as játékok bevonása sem valószínű, hogy kiváltképp bonyolult lenne.

Persze nem érdemes a hivatalos bejelentés elé rohanni, könnyen meglehet - ahogy sok más, az Insider Windows 10-zel bíró felhasználó is jelezte -, hogy egy bugról van szó, ami az egyesített Windows alkalmazásboltot sújtja. Mindenesetre a Microsoft korábban megerősítette, hogy szeretnék kiterjeszteni a cross-buy szolgáltatást, aminek hála az Xbox One-ra és Windows 10-re is megjelenő játékokat elég egy platformon megvennünk, hogy mindkettőn játszhassunk vele. Talán a néhány óra múlva kezdődő Xbox sajtókonferencián okosabbak leszünk.

Ti örülnétek, ha a cross-buy játék lenne az alapértelmezés?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)