Hirdetés

Windows 10 letöltés után - néhány hasznos tipp a kezdéshez

|

Kész a frissítés, elindult a pompázatos Windows 10. Miket kell még gyorsan beállítanod mielőtt ténylegesen is használnád a rendszert?

Hirdetés

Amennyiben már sikeresen frissítettetek a ma megjelent Windows 10-re, még nem jött el az idő, hogy egyből hátradőljetek és felfedezzétek az új operációs rendszert. Nem árt előtte pár apró beállításon végigszaladni, hogy ténylegesen azt az élményt kapjátok meg a Win 10-től, amit elvártok.

Újdonsült személyi asszisztensünk, Cortana jóval túlmutat a korai Office Segéden, az idegszálainkon táncoló Gem Gézán (angol nyelvű verzióban Clippit). A Halo játékokból ismerős hölgy most okostelefonról PC-re költözik, de nem feltétlenül lesz indítás után automatikusan aktív. Ahhoz, hogy előcsaljuk, a Start gombra kell kattintani, ott kiválasztani Cortanát majd a megnyíló felületen felülről a harmadik ikonra (notesz) kell bökni. Az így előhívott felületen már könnyedén ki és bekapcsolhatjuk a kisasszonyt. - ez a funkció a magyar nyelvű változatnál sajnos még nem elérhető.

Elképzelhető, hogy nem minden fájltípushoz rendelt alapértelmezett programunkat rögzítette a rendszer. A frissítés után így ajánlatos ellenőrizni azokat, ha pedig valahol eltűnt a hozzárendelés, akkor a megszokott módon tudjuk azt visszaállítani. Jobb klikk a fájlra, Társítás, majd Másik alkalmazás választása. A Mindig ezzel nyissa meg felirat melletti kis négyzetet pipáljuk ki.

A Windows 10 alapvetően kedvel minket, de nem szeretné, hogy olyan csekélységekbe is beleüssük az orrunk, hogy például automatikusan telepítse-e a különféle frissítéseket. Ezzel igazából nincs is nagy gond, de nem túl kellemes ha egyszer csak figyelmeztetés nélkül újraindul a számítógép. Ha zavar minket új operációs rendszerünk hozzáállása, nem nehéz jobb belátásra bírni. A tálcán elhelyezett keresőfelületbe pötyögjük be az "Windows update" szöveget. Válasszuk a Windows Update speciális beállításait a keresési eredmények közül, majd a lenyitható menüsorból bökjünk rá egy laza mozdulattal az Értesítés újraindítás ütemezéséről opcióra. Totális győzelem!

Kellemes meglepetésként ért mindenkit az a túlbuzgó igyekezet, melynek köszönhetően az új rendszer minden kedves Facebook, Skype és Outlook cimboránkkal megosztja wi-fi jelszavunkat. Ez azért különösen fontos, mert a mai felgyorsult világunkban így drága pajtásunknak már nem kell elkérni a jelszavunkat, ha átcsattog hozzánk és élvezni kívánja az internet örömeit. Ehelyett a gépe gond nélkül, azonnal csatlakozik a routerünkhöz. Ha ti is ilyen régimódi remeték vagytok és nem szeretnétek jelszavaitokat vadul küldözgetni a világba, csak rá kell keresnetek a "wi-fi" kulcsszóra. Az előhívott lehetőségek közül a wi-fi beállítások kezelése lesz a nyerő.

Az értesítések testreszabása sem jön rosszul. Mindehhez a jobb alsó sarokban gubbasztó értesítési terület felé kell vennünk az irányt. Az értesítések ikonra klikkelés után utunk a következő állomásokon halad végig: Gépház, Rendszer, Értesítések és műveletek. Itt minden szabadon alakítható.

Ha nektek is van valamiféle hasznos tanácsotok az eddigi tapasztalataitok alapján, bátran osszátok meg velünk komment formájában. Minden fahéjas fondorlatot szívesen fogadunk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)