Hirdetés

Kiszivárogtatja a WiFi jelszavad a Windows 10

|

A Microsoft szerint szolgáltatás, a felhasználók szerint hiba a Windows 10 WiFi Sense funkciója, ami minden kontaktunknak elküldi hálózatunk jelszavát.

Hirdetés

Olyan – mondhatni – jó irányba halad a Microsoft, de ezeket az érthető okokból népszerűtlen lépéseket egyszerűen nem tudja maga mögött hagyni. A Windows 10 az egyébként talán sokak számára hasznos, de kérdéses biztonságú funkciót Express telepítés esetén mindenképp aktiválja.

A Windows 10-zel debütál a WiFi Sense, ami minden Windows 10-et használó Outlook, Skype és Facebook kontaktunknak elküldi vezeték nélküli hálózatunk jelszavát, hogy amikor ők átjönnek hozzánk, azonnal csatlakozhassanak, ne kelljen bepötyögniük a jelszót. Magát a kódot ugyan nem látják, az oprendszer az információkat kódolva küldi, de a tudat, hogy a Microsoft valahol egy távoli szerveren többezer gyanútlan felhasználó jelszavát tárolja, nem igazán megnyugtató.

Attól sem vagyunk nyugodtak, hogy a Windows 10 nem válogat, és szó szerint minden ismerősünknek elküldi a jelszót. Képzeljük el azt a nem elképzelhetetlen szituációt, hogy a szomszéd is ismerőseink között van. Mi történik akkor, ha a mi routerünk erősebb jelet küld, és emberünk a mi netünket szipolyozza, mi meg fogjuk a fejünket, hogy már minden Steam letöltést (mi mást) lekapcsoltunk, mégis miért nem töltődnek be a cicás gifek Tumblrön? Nem beszélve más, kellemetlenebb vagy hasonlóan ciki szituációkról.

Igaz, hogy a WiFi Sense kikapcsolható, de egy ideális világban minden funkció, aminél akár csak felmerül valamennyi kockázat, eleve kikapcsolt állapotban lenne. A Microsoft remélhetőleg szintén belátja ezt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)