Hirdetés

Már nem csak a Windows 10, a Windows 95 is fut az Xbox One-on

|

Ugyan egy kis trükközés szükséges hozzá, de egy vállalkozó kedvű felhasználó a régi operációs rendszer mellett a Duke Nukem 3D-t is futtatni tudta egy Xbox One-on.

Hirdetés

Eddig a konzolok feltörésének fontos lépése volt, ha az eredetitől egészen eltérő operációs rendszert tudott futtatni valaki. Az Xbox One esetében egy jövőbeli feature furcsa mellékhatása, hogy a Windows 95-öt is sikerült elindítani rajta. Ugyanis a Universal Windows Platform egyelőre még erre is lehetőséget ad.

A felhasználó, akinek birtokába került egy fejlesztői Xbox One, vcfan nevű YouTube-csatornáján megosztott vele kapcsolatban egy érdekes kísérletet. A Microsoft egyelőre ugyanis nem korlátozta le, milyen UWP-s alkalmazásokat futtathatnak rajta a fejlesztők, akik már most tesztelhetik az univerzális programokat. Így a DOSbox (a legelterjedtebb DOS-emulátor) az új szabványra elkészített változata is - bár nem túl gyorsan - elindul a konzolon. Innen pedig gyerekjáték volt elindítani akár a Windows 95-öt, akár a Duke Nukem 3D-t. Az összes Windows 10-es eszközön futtatható UWP-alkalmazások támogatása nyáron éri el az átlagfelhasználó Xbox One-ját, addigra pedig valószínűleg bevezet valamilyen korlátozást a gyártó azt illetően, mit is indíthatunk el a gépen.

Mit gondoltok, mennyire lesz hasznos az UWP, mikor minden eszközön elindul?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)