Hirdetés

Windows XP - így készült a legendás háttérkép

|

A mindannyiunk által milliószor látott és már-már retinánkba égett kép, a Lanka készítője elmesélte a fotó történetét.

Hirdetés

A Windows XP támogatásának megszűnésével többeket elfogott a nosztalgia, mosolyogva gondoltak vissza az operációs rendszer bizonyos elemeire. Charles "Chuck" O'Rear, az alapértelmezett háttérkép, a "Bliss", avagy Lanka készítője mesélt arról, milyen érzések fogták el a kép utóéletét látván.

O'Rear 25 évig volt a National Geographic fotósa, és a lapnak készített első sorozata lett legkedvesebb témája, ami nem más, mint a borvidékek fotózása. Így nem annyira meglepő, hogy ő maga is egy ilyen vidéken él, San Franciscótól északra.

A fotós saját bevallása szerint éppen barátnőjéhez tartott, amikor a ma igen veszélyes 12/121-es országúton hajtva meglátta az eső utáni tájat, és úgy döntött, csinál néhány fotót. A négy képet, mivel 1996-ban még filmre lőtte őket csak jóval később láthatta.

Pár év múlva, az XP készítése közben ügynökén keresztül vette meg tőle a fotót a Microsoft, ám a cég által fizetett összeg akkora értéket adott a képnek, hogy egyik futárszolgálat sem vállalta annak kiszállítását, így O'Rear maga utazott el az főhadiszállásra vele.

A Microsofttól egyébként később megkeresték a fotóst, ugyanis a cégen belül is sokan találgatták a kép eredetét: sokan azt mondták, számítógépes manipuláció műve a táj tökéletessége, mások szerint pedig valahol a Microsoft főhadiszállásának közelében készülhetett a Bliss. Mint kiderült, mindkét változat téves.

És bár a becslések nagy része arról, hogy hányan láthatták a képet, valószínűleg túlzás, O'Rear szerint nem ez a fontos, hanem az, hogy szinte minden országban ismerik. Elmondása szerint mindig büszkeséggel töltötte el, ha meglátta például a Fehér Házban, a Kremlben, vagy a tévében egy orvos gépén.

Ti hogy emlékeztek vissza a képre?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)