Hirdetés

Többen játszanak most a The Witcher 3-mal, mint megjelenésekor

|

A Netflix sorozata rengeteg embert terelt a vissza a CD Projekt Red játékaihoz.

Hirdetés

A The Witcher 3: Wild hunt már megjelenésekor is elképesztő népszerűségnek örvendett, és mind a kritikusok, mind a közönség szeretetét sikerült elnyernie (mi annak idején így vélekedtünk a lengyel srácok alkotásáról). Noha a Vaják történetek írója, Andrzej Sapkowski nagyon sokat morgolódott, hogy nem kap pénzt a játékok után, a sikerre a filmipar is felfigyelt, így készülhetett el a Netflix sorozata, mely Ríviai Geralt, Yennefer és Ciri történetét mutatja be. Az első évad sikeréből bizony a CD Projekt is profitál, mivel rengeteg szem fordult újra a játékok felé.

Hirdetés

A The Witcher 3: Wild Hunt megjelenésekor is nagyot szólt, ez eredményezte, hogy volt olyan, amikor egyszerre 92 ezer játékos is pörgette a Steamen. Ezt a számot most sikerült megdönteni, mivel a legfrissebb adatok szerint a sorozat megjelenése óta előfordult, hogy 94 ezren is kaszaboltak párhuzamosan a karcos hangú szörnyvadász kalandjában.

A videojátékok történelmében nemigen találunk másik példát arra, hogy valami évek elteltével megdönti a játékosszámban beállított csúcsot, single-player alkotástól pedig ez hatványozottan szokatlan. Azt is fontos megjegyezni, hogy kizárólag Steam adatokról beszélünk, a GoG-on és konzolokon nosztalgiázók nincsenek benne a fenti számokban. 

A siker előremozdításáért persze a kiadó is tett, és egy tisztes leárazással támogatta meg az eladásokat, minek következtében már nagyjából 4500 forintért is beszerezhetjük az évtized egyik legjobb játékának Game of the Year kiadását. Kiugrás figyelhető meg a sorozat korábbi epizódjaiban is, ugyanis az első részt több, mint 12 ezren, a másodikat majdnem 7 ezren látogatták meg.

Ti visszanéztetek valamelyik játékba a sorozat hatására?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)