Hirdetés

A Mass Effect 1-2 írója is csatlakozott az ex-BioWare fejlesztők stúdiójához

|

Olyan szériák után, mint a Baldur's Gate, a Star Wars és a Mass Effect nagyon érdemes lesz odafigyelni rá, hogy min dolgozik.

Hirdetés

Február elején számoltunk be róla, hogy a Wizards of the Coast és a BioWare veteránjai új fejlesztőstúdiót alapítottak Archetype Entertainment néven, a fő projektjük pedig egy sztori alapú sci-fi szerepjáték lesz, amihez a legújabb információk alapján sikerült megtalálniuk a lehető legtökéletesebb írót. 

Hirdetés

Drew Karpyshyn eddigi pályafutása során olyan videojátékokat tett felejthetetlenné, mint a Baldur's Gate II: Shadows of Amn, a Neverwinter Nights, a Star Wars: Knights of the Old Republic, a Jade Empire és a Mass Effect 1-2, miközben számos zseniális Star Wars és Mass Effect regény is kapcsolódik a nevéhez. Karpyshyn most az Archetype-hoz csatlakozott vezető íróként, hogy a titokzatos sci-fi szerepjátékhoz adja tehetségét, ráadásul két régi ismerőssel dolgozhat együtt, hiszen a stúdió mindkét alapítója, James Ohlen és Chad Robertson is BioWare-veteránok. 

Karpyshyn a blogján elmondta, hogy már húsz éve a játékiparban tevékenykedik és mikor a BioWare-nél kezdett, akkor még minden friss és izgalmas volt, igazi álommeló, amelynek során tehetséges emberekkel teremthettek meg olyan szuper játékokat, mint a Baldur's Gate, a KotOR, a Mass Effect és a Dragon Age. Ám ahogy nőtt a stúdió és sikert sikerre halmoztak, a dolgok megváltoztak: működésük olyanná vált, mint egy vállalaté. Arra kényszerültek, hogy a kreatív ösztönük és a szenvedélyük helyett piackutatások alapján készítsenek videojátékokat, az álommunka pedig szimpla melóvá változott, emiatt ő maga is elveszítette a lelkesedését, már nem érezte az egykori izgalmat. Az író szerint azonban az Archetype felélesztette benne a régi tüzet, a stúdióban tapasztalható légkör a BioWare korai napjaira emlékezteti őt, érzi a varázslatot a levegőben. 

A rejtélyes projektről egyelőre ennyit tudni, hogy egy multiplatform szerepjáték lesz egy új sci-fi univerzumba helyezve, de az elhangzott részleteknek máris sikerült felcsigázniuk minket. És titeket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)