Hirdetés

Wolfenstein 2: The New Colossus - tragikomédiába illő módon cenzúrázták Hitlert

|

A Bethesda dolgát igencsak megnehezítik bizonyos törvények, amelyek miatt néhány dolgot ki kellett vágni a játékból. Például Hitler bajszát is.

Hirdetés

Megjelent a Wolfenstein II: The New Colossus, amelynek marketingkampányával egy nagyon konkrét üzenetet adott át a Bethesda. Ehhez természetesen a lehető legőszintébben mutattak mindent, de ez nem mindenhol pálya.

Hirdetés

Németországban például az önkényuralmi jelképek és náci szimbólumok használata szigorúan tilos. Emellett pedig azt is szerették volna elkerülni a készítők, hogy a paranoid Hitler felbukkanjon ebben a változatban, ezért eszközöltek néhány módosítást. Az alábbi videó spoilereket tartalmazhat, szóval csak óvatosan!

Eltüntették a szimbólumokat a zászlókról, Hitlert pedig "mein heiler"-ként (gyógyítóm) vagy kancellárként emlegetik. A dialógusnak az a része is kifejezetten érdekes, amikor Hitler kémkedéssel vádolja a színészt, mire az a válasz, hogy "Nem, én Arizonai vagyok." De a legérdekesebb egyértelműen Hitler hiányzó bajsza. Esetleg lehetett volna napszemüvegben, vagy húzhattak volna papírzacskót a fejére.

Nyilván a készítők nem akartak kitolni a német játékosokkal, de a törvények megkötik a kezüket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)