Hirdetés

A készítők szerint a multiplayer csak felhígítaná a Wolfensteint

|

Míg a AAA ipar többi szereplője úgy tűnik, egyre kevésbé lelkesedik a sztorialapú kalandokért, a Wolfenstein II: The New Colossus alkotói szerint pont a többjátékos mód tenne rosszat a játékuknak.

Hirdetés

A Visceral Games múlt heti bezárása óta egyre több gamer fejében fordul meg, van-e még jövője a hagyományos, történetalapú játékoknak a nagy kiadók égisze alatt. A héten megjelenő Wolfenstein II: The New Colossus készítőit nem úgy tűnik, hogy ilyen kétségek gyötrik, sőt, ők a multiplayert csak hátráltató tényezőnek tartják.

Hirdetés

GamesIndustry.biz kérdezte meg a MachineGames narratív dizájnerét, Tommy Tordsson Björköt még a gamescom alatt arról, hogy nem akartak-e valamilyen többjátékos komponenst építeni B.J. Blazkowicz kalandjainak folytatásába, de úgy tűnik, ez szóba sem került a csapatnál.

"Csak úgy tudunk ilyen, rendkívül magával ragadó narratív élményeket alkotni, ha csak és kizárólag az egyjátékos módra koncentrálhatunk. Ha egy többjátékos móddal is foglalkoznunk kéne a munkafolyamat során, az csak felhígítaná az egészet. Ez a veszélye annak, ha két dolgot próbálsz egyszerre csinálni. Próbálunk szorosan összedolgozni és arra koncentrálunk, hogy nagyon jó egyjátékos módokat készítsünk. Ha a saját stílusunkhoz igazodunk, attól lesz igazán nagyszerű egy játék"

- mondta.

Pont ezt a problémát próbálta megkerülni a Bethesda, mikor a Doom esetében egy második stúdiót is felbérelt, hogy a multiplayerrel foglalkozzanak. De a közönség közel sem reagált olyan a többjátékos módra, így remélhetőleg a kiadó a MachineGames Wolfenstein-trilógiájának utolsó felvonásába sem fog beleerőltetni egy multis komponenst.

Mit gondoltok, új erőre kapnak majd az egyjátékos játékok, vagy ezentúl már igazi ritkaságnak számítanak majd az ilyen AAA játékok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)