Hirdetés

A Youngblood lesz az első Wolfenstein játék, ami cenzúra nélkül jelenik meg Németországban

|

Minden korábbi címből ki kellett irtani a náci jelképeket, ezúttal megúszták.

Hirdetés

Már-már komikus szintre emelkedett a cenzúra, amikor a legutóbbi Wolfenstein játék német változatában Hitlert bajusz nélkül ábrázolták, erre viszont azért volt szükség, mert a konkrét történelmi-politikai utalások minden szikráját el kellett rejteni.

Hirdetés

A Bethesda most örömmel jelentette, hogy a tavalyi törvényi módosításoknak köszönhetően megjelenhet a cenzúrázatlan változat is. Mivel eddig nem voltak biztosak a dologban, párhuzamosan fejlesztették a német nyelvű kiadást, ahol a nácizmus helyett mindenhol csak úgy általánosságban beszélnek a fasizmusról. Természetesen ettől nem kevésbé durva maga a játékmenet.

A német rajongók választhatnak majd a kiadások között, de van rá esély, hogy a nemzetközi változatban csak az angol nyelv lesz elérhető. Ez minket különösebben nem érint, a német rajongóknak viszont jó hír, hogy végre mindenféle megkötés nélkül ütlegelhetik a nácikat egy videojátékban. Pete Hines szavai ugyanis örök érvényűek:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)