Hirdetés

Melyik free-to-play játékra költünk a legtöbbet?

|

Tudjuk, hogy az ingyenesen játszható játékok rengeteg pénzt tudnak kiszedni a zsebünkből. Most kiderült, melyikért fizetünk a legszívesebben.

Hirdetés

Pár évvel ezelőtt a legtöbben még kinevették volna azokat, akik azt mondták, ingyenes játékokkal is meg lehet gazdagodni. Ha a World of Tanks, a League of Legends és nem utolsó sorban a Team Fortress 2 nem sikeres, akkor nem tudjuk, mi az.

A SuperData ma közzétett egy felmérést, amiben azt vizsgálták, átlagosan melyik free-to-play játékért fizetünk a legtöbbet. Az ARPU (felhasználónkénti átlag bevétel) alapján történő rangsorolás során a World of Tanks került az első helyre, ugyanis a Wargaming.net játéka átlag 4,51 dollárt, közel 1000 forintot hoz a kiadónak játékosonként. Ezt a Valve játéka, a Team Fortress 2 követi 4,36 dollárral, majd a Guild Wars 2 következik 3,88-cal. A tízes lista alján a League of Legends szerepel, ezért mindössze átlagosan 1,32 dollárt fizetünk. A SuperData hozzátette, hogy területenként drasztikus különbség van az ARPU-ban még egyetlen játék felhasználói bázisán belül is. Amikor a fejlesztők elkezdtek a felhasználói élményre fókuszálni a minél magasabb bevétel helyett, a visszatérő játékosok száma minden műfajban jelentősen nőtt. Alább láthatjátok a teljes listát, további adatokat pedig itt olvashattok.
 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)