Hirdetés

World of Warcraft Classic - a layering exploit csalásnak számít, bannolnak is érte

|

Egy komolyabb banhullám után sok játékos szerint nem nyilvánvaló, hogy egy exploit miért számít csalásnak, a Blizzard közösségi menedzsere pedig most elmagyarázta, hogy mikor és miért csap oda a kalapács.

Hirdetés

A World of Warcraft Classic elképesztően nagy népszerűségnek örvend, de ehhez persze szokás szerint hozzátartozik az is, hogy nem volt éppen zökkenőmentes a játék eddigi karrierje. Az infrastruktúrát érintő technikai problémák mellett az is kiderült, hogy a játékosok egy hibát kihasználva számottevő előnyhöz tudnak jutni, amire a Blizzard természetesen bannal reagált, sokan pedig úgy gondolják, hogy a részükről ez nem volt fair.

Hirdetés

A Blizzard fórumain rengeteg rajongó arra hivatkozott, hogy a ban azért nem volt fair, mert ők csak egy olyan hibát használtak ki, ami a fejelsztők hibája miatt létezik és nem azért, mert bárki szándékosan manipulálta volna a játékot. Azért érezhető, hogy ez egy kicsit sántít és a játék közösségi menedzsere is kiemelte a válaszában, hogy nem ez az egyetlen lényeges szempont egy ilyen ügyben:

"Itt a szándékról van szó. Csinált valamit a játékos, amivel szándékosan előállítja a hibát és a saját előnyére fordítja? Ez a legutóbbi glitch egy elég nyilvánvaló példa. A játékosoknak tényleg szokatlan és nem véletlenszerű dolgokat kellett csinálnia, hogy előjöjjön ez a jelenség és rengetegszer sikerült."

A fejlesztők szerint tehát a probléma, hogy míg valóban az ő hibájukból volt a játékban ez az exploit, egyáltalán nem rendeltetésszerűen maradhatott ott és elég körülményesen lehetett csak hozzáférni, így kicsi az esélye annak, hogy valaki véletlenül belebotlik. Ezzel a kérdés részükről letudva, tehát aki kihasználja a hibát, az rosszhiszeműen teszi, számoljon a következményekkel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)