Hirdetés

World of Warcraft Classic - kiderült, mire számíthatnak azok, akik kihasználták a layering exploitot

|

A Blizzard nem kegyelmez a csalóknak, mindenki annak fényében számíthat a büntetésre, mennyiszer élt vissza a hiba nyújtotta lehetőségekkel.

Hirdetés

Mi is beszámoltunk arról, hogy csalni lehetett a layering egyik hibájának kihasználásával a World of Warcraft Classic instance-okban. A Blizzard gyorsan lépett, tegnap éjjel megérkezett a javítás, ami orvosolta ezt a hibát, viszont valamit azokkal a rebellis játékosokkal is kezdeni kellett, akik nyerészkedtek és kihasználták ezt a lehetőséget, ami értelemszerűen szigorúan tilos. 

Hirdetés

Nem véletlenül kell a játékok első indításakor elfogadnunk egy EULA-t, vagyis felhasználói végszerződést. Ebben a dokumentumban hosszasan felsorolásra kerülnek azok a dolgok, amelyeket tilos megtennünk a játékban még akkor is, ha esetleg lehetőségünk lenne rá - értelemszerűen bármilyen bug kihasználása is pontosan ilyennek számít. A Blizzard illetékesei meg is kezdték a büntetések kiosztását: első körben minden érintett egy hónapnyi felfüggesztést kapott, az erről szóló értesítésekről meg meg is jelentek a képek a Redditen.

Ezen egy hónap alatt a Blizzard minden egyes csalást ki fog vizsgálni, az illegálisan szerzett tárgyakat és aranyat elveszik a játékosoktól, a végső büntetésről pedig az dönt majd, hogy az adott személy hányszor nyúlt az exploithoz. Ha csak egyszer-kétszer csalt, akkor értelemszerűen kisebb büntetést kap, ha viszont több százszor gondolta úgy, hogy a könnyebb (és tiltott) utat választja, akkor teljesen biztos, hogy örökös ban lesz a jutalma. 

Szerintetek jól kezeli a Blizzard a kialakult helyzetet? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)