Hirdetés

World of Warcraft - újabb vanilla szerver állt le, de ezúttal nem a Blizzard miatt

|

A jelenlegi legnagyobb legacy szerver becsukta kapuit, mert az üzemeltető csapatból ketten visszaélést követtek el. Azért tervek már vannak a folytatásra.

Hirdetés

Folytatódik a rajongói World of Warcraft nosztalgiaszerverek balladája, bár ezúttal nem a Blizzard játszotta a mindenkit elszomorító rossz arc szerepét. A játék 1.12-es verzióját hostoló Elysium (akik egyébként a korábbi Nostalrius anyagából dolgoztak) csapatából 2 tag arra használta a projektet, hogy megszedje magát. A szerver fenntartására kapott támogatásokból egyikőjük, Sheena 2350 dollárt (kb. 611 000 Ft) emelt le.

Hirdetés

A duó másik fele, Crogge (a szervert üzemeltető csapat egyik központi figurája) ezalatt aranyat árult valódi pénzért. Sheena és Crogge később a fórumokon elárulták, hogy az egész azért történt, mert Sheenanak családi krízist kellett megoldani, és ehhez használta fel a pénzt. Mindezzel együtt a szerver fenntartása csak támogatásokból megoldhatatlan lett volna (Crogge elmondása szerint) és ezért kezdtek el aranyat árulni.

"Ez nem kifogás, csak a helyzet valósága. Erről nem tudott a csapat többsége. Nem is akarjuk védeni a dolgot, nem mondjuk hogy helyes volt, csak tájékoztatni akartunk mindenkit a körülményekről."

- nyilatkozták.

Az Elysium csapata otthagyta a párost, és elvitték a szerver üzemeltetéséhez szükséges adatok jelentős részét. Ennek ellenére Sheena és Crogge is azt állították, hogy abból, ami megmaradt megpróbálják majd feltámasztani a szervert. Mindeközben a korábbi Elysium többi tagja új projektbe fogott az elvitt adatokkal, Light's Hope néven kezdik újra a dolgot. A korábbi elysiumos játékosok nagy része karaktereihez is hozzáférhet majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)