Hirdetés

World of Warcraft: Legion - holnap jön a Shadows of Argus, ez vár bennünket a légió otthonában

|

Azeroth hősei visszaverték a légió démonjait, és már csak az van hátra, hogy az otthonukban vágjuk le őket. A háború Arguson folytatódik, ami rengeteg tartalommal vár majd bennünket.

Hirdetés

Az európai szerverekre holnap délelőtt fog befutni a World of Warcraft: Legion 7.3-as, egyben utolsó nagy frissítése, a Shadows of Argus. A csomag tényleg hatalmas és rengeteg új tartalmat ígér, amiket most össze is szedünk nektek, hogy holnap ilyenkor, a Vindicar fedélzetén állva már felkészülten érkezhessetek Argusra.

Az első küldetés, a "Hand of Fate" mindenkit elkísér majd saját frakciójának fővárosába, onnan pedig az Exodarre, Azuremyst Isle-re, hogy ott gyűljünk össze az induláshoz. A kezdő küldetéssort egy átvezető videó is megtámogatja majd, amit a gamescom 2017-en már láthattatok is:

Argus, a légió otthona

A 7.3 egy új világba, Argusra kísér bennünket, ami egykoron a Draenei faj otthona volt. Miután Sargeras magához csábította Kil'jaedent és Archimonde-ot, a bukott titán kikiáltotta a bolygót a Legion otthonának. Mivel Prophet Velen nem adta be a derekát, ő egy kis csapatnyi túlélővel útnak indult, hogy új hazát kereshessen megmaradt népének. Kil'jaeden folyamatosan üldözte őket, mígnem kényszerleszállást hajtottak végre Azerothon.

A széttépett, fel mágiával megkínzott világ most a démonoké, aminek egyetlen pozitívuma, hogy az itt megölt szörnyek utolsó halálukat halják. A Warcraft világában a démonok lelke mindaddig sértetlen marad, amíg egy idegen bolygón hullanak el, így újra ás újra feltámadhatnak. Ha azonban Arguson pusztulnak el, akkor nincs visszatérés, ezért is fontos, hogy sikeres háborút folytassunk az otthonukban.

A játékban Argus 3 különböző zónából áll majd (a bázisunkat, a Vindicaar hajót leszámítva): Krokuun, Antoran Wastes és Mac'Aree.

Krokuun az első Argus zóna, ami rögtön érkezésünk után megnyílik előttünk. Itt leginkább sztori küldetések és World Questek várnak majd ránk, több apró gyűjthető érdekesség mellett.

Az Antoran Wastes is elérhető lesz holnaptól, amint sikerül a hozzáféréséhez szükséges küldetést teljesíteni. Ez a terület egy sokkal szabadabb struktúrát kapott, mint Krokuun, így itt leginkább felfedezéssel, World Questek teljesítésével, és Rare mobokat vadászatával töltjük el majd időnket.

Az utolsó zóna a ciklus második hetében válik majd elérhetővé. Mac'Aree egy sztoriküldetésekben gazdag terület lesz, ahol több átvezető videó is megtűzdeli majd a cselekményeket.

Bázisunk: a Vindicaar

A különleges Draenei hajó nemcsak elvisz és kidob minket az új világban, hanem ez lesz helyi erődünk is a kampány során. A helyszín egy kisvárosként funkcionál, így találunk majd benne mindent, amire csak szükségünk lehet a kereskedőktől, a profession craftereken át egészen a Mission table-ig. A Vindicaar az utazási központunk is lesz, mivel innen juthatunk le mindhárom új zóna egyes területeire különböző teleportálási pontokkal.

A Vindicaar lesz a sztori középpontja is, és ha sikerül túlverekednünk magunkat Krokuunk és az Antoran Wastes főküldetésein, akkor a hajó át is ugrik Mac'Aree fölé. Ha minden Argus sztoriszálat elvarrtunk, akkor a Vindicaar aranyszínűre vált, ezzel jelezve, hogy elérte teljes erejét.

A hajó nem csak városként és küldetésközpontként szolgál, de 2 fontos új featurenek is otthont ad.

Új képességek és fegyverfejlesztések

Az Artifact fegyvereink fejlesztgetése még koránt sem ért véget, köszönhetően a Vindicaaron ücsörgő Netherlight Cruciblenek. A különleges kovácsműhely a legendás fegyvereink Relic férőhelyeit fejleszti Artifact Powerért cserébe. Az első lépcső egy egyszerű +5 itemlevel bónuszt garantál a slotba rakott relicnek, míg a második fokon már Light vagy Shadow erőkkel extrázhatja a cuccot. A harmadik lépcső 3 extra pontot adhat bizonyos Artifact traietekre.

A Neterlight Crucible az Argus kampány harmadik hetétől lesz elérhető, azaz csak a sztori végétől, de onnantól minden karakterünk számára megnyílik majd.

A másik új Feature a Matrix Core, ami a Vindicaar magjából áradó energiát használja fel. Amíg Arguson vagyunk a hajónak köszönhetően használhatunk bizonyos extra képességeket, amik hasonlóan működnek a Warlords of Draenorban látott, bizonyos területeken elérhető Garrison bónuszokhoz.

Minden Matrix Core képességnek megvan a maga követelménye, például a Light's Judgment című varázslathoz teljesítenünk kell az első sztorifejezetet. Ezután kapunk egy képességet, amivel 2 percenként lehívhatunk egy brutális sebzést kiosztó sugárnyalábot a Vindicaarból.

Invázió

Argus nem csak a légió otthona, de annak középpontja is, így több világ is elérhető rajta keresztül. A bolygó egyes területein időnként megnyílnak majd inváziós pontok, amikbe beugorva maximum 9 társunkkal együtt kitakaríthatunk idegen, eddig nem látott világokat.

Ezek gyakorlatilag mini instance-ok, amiket egyébként 2-3 emberes csoportokra terveztek, de egyedül vagy haverokkal is részt lehet venni rajtuk, és egy inváziós instance-ban egyszerre maximum 10-en lehetünk. A küldetések minden világban mások lesznek, de többnyire egy nagy boss vár bennünket a végén.

Az Invasion Points az Argus kampány második fejezetével nyílik meg, ami azt jelenti, hogy a második héttől kezdenek majd felbukkanni a térképen.

Új dungeon: The Seat of the Triumvirate

Az új instance az Argus kampány harmadik hetétől válik majd elérhetővé, azaz Mac'Aree kitakarítása után. A helyszínen Alleria Windrunnernek kell segítséget nyújtanunk a Legion egy sötét titkának felfedésében.

A dungeon 4 bossal vár majd bennünket, ezek Zuraal the Ascended, Saprish, Viceroy Nezhar és L'ura.

A dungeon Heroic és Mythic nehézségi szinteken is elérhető lesz. HC-n 865, Mythicen 885 iLVL tárgyakat kínál.

Érd utol a nagyokat

A Shadows of Argus több lehetőséget is kínál majd azoknak, akik gyengébb karaktereiket szeretnék felhozni a nagyok szintjére, vagy azoknak, akik csak most csatlakoznak a kiegészítőhöz. Kezdésnek mindjárt sokkal egyszerűbbé válik az Artifact fegyverek fejlesztése, mivel holnaptól minden (akár friss 110-es karaktereknél is) Artifact Knowledge szint 41-ről indul, és hetente, automatikusan lép egyet. Nem lesz szükség további manuális kutatásra.

Mivel a Netherlight Crucible Artifact Powert használ, ezért a Blizzard szeretné, ha azoknak sem kellene szenvedniük az új Feature használatával, akik eddig kimaradtak a mókából.

Azonban az erős karaktereknek tárgyakra is szükségük lesz, de azok beszerzése is könnyebbé válik a 7.3-mal. Bejön egy új fizetőeszköz, a Veiled Argunite, amit sztori küldetésekkel, World Questekkel, inváziók teljesítésével, és ritka szörnyek levadászásával lehet gyűjtögetni. Ezekkel a Vindicaar alsó szintjén vásárolhatunk majd 910+ iLVL felszereléseket, 650 Argunite/darab áron. Kis munkával mindenki raid kész tárgyakba öltöztetheti újonnan felszintezett karakterét.

Új varázsló animációk

A Legion megjelenésekor a Blizzard átdolgozta a közelharcos osztályok animációit, és a fajokra jellemző mozdulatok helyett inkább a kasztokra jellemző mozdulatokat kaptunk. Ezek sokkal folyékonyabb, lazább és látványosabb megoldások lettek, mint a régiek, és valami hasonlóval készülnek a fejlesztők a mágusoknak is.

Első körben a Priestek, a Druidok, a Shamanok és a Magek kapnak új animációkat, később a Warlockok is megkapják az új mozdulataikat, de nekik még várniuk kell egy kicsit (valószínűleg ez a 7.3.5-t jelenti majd).

A faj specifikus animációkról ezzel le kell mondanunk, ami egyeseknek lehet, hogy fájni fog, de az biztos, hogy a férfi Night Elf Mage-k meg fogják köszönni. Végre nem orrmagasságból lőtt, kígyómozgással kell előhívniuk egy kamehameha-t.

Mindezt mikor?

Az Argusra vezető kampány holnap indul az európai szervereken. A Blizzard már kihirdette, hogy hajnali 3-tól 11-ig várható szerverleállás. Ez lehet hosszabb, lehet rövidebb, de a lényeg, hogy amikor visszakapcsolják a gépeket, akkor már indulhatunk is az új világra. Ezt követően heti bontásban válik elérhetővé minden tartalom:

Első hét (augusztus 30):

- Megnyílik Krokuun és az Antoran Wastes
- Elindul a "The Assault Begins" küldetés, a kampány első fejezete
- Megnyílnak a World Questek a két új területen és a Petrified Forestben
- Megjelenik két új emissary: Army of the Light, Argussian Reach
- Új Class Hall missziók, felszerelések és egységek

Második hét (szeptember 6):

- Megnyílik Mac'Aree (igen, itt mindig dél van)
- Elindul a "Dark Awakenings" küldetés, a kampány második fejezete
- Megnyílnak a World Questek Mac'Areeben és Nath'raxas Holdban
- Megnyílnak az Invasion Pointok

Harmadik hét (szeptember 13):

- Elindul a "War of Light and Shadow" küldetés, a kampány harmadik fejezete
- Megnyílnak a Kil'jaeden's Terrace World Questek
- Megnyílik a The Seat of the Triumvirate dungeon
- Elérhetővé válik a Netherlight Crucible

A 7.3-as ciklus során rengeteg apróság kerül még be, és valamikor a jövőben az Antorus, the Burning Throne című raid is megnyílik, de azelőtt még rengeteg kaland vár ránk. A Blizzard mindent beleadott a World of Warcraft: Legion utolsó nagy frissítésébe, mi pedig alig várjuk, hogy végre elindulhassunk. Velünk tartotok Argusra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)