Hirdetés

World of Warcraft - így alakul át a PVP

|

Sokat fog változni a külvilági PVP Azerothban. Új PVP mód, vérdíj rendszer, és új PVP talentek váltják fel a régi megoldásokat.

Hirdetés

A World of Warcraft: Battle for Azeroth a horda és a szövetség harcának ürügyén átalakítja a teljes PVP rendszert. Azt már tudjuk a bejelentés óta, hogy a klasszikus PVE/PVP szerver elosztás megszűnik, helyette pedig új megoldás jön. Ez a megoldás a War Mode, amit egy új PVP talent rendszer is kiegészít.

Hirdetés

PVP Talent rendszer

A Legion PVP talentjei nem voltak rosszak, de mivel Honort kellett farmolni, hogy hozzáférhessünk mindhez, egy fura helyzet állt elő. Ahhoz, hogy PVP-ben kihasználhasd az összes lehetőséget előbb PVP-zned kellett. Az új rendszerben ez megszűnik: minden 110-es karakter hozzáfér az összes PVP talenthez. Ezekből hármat vihetünk magunkkal, plusz választhatunk egy crowd controll megtörésére alkalmas traitet.

A PVP talentek akkor aktiválódnak, ha a karaktered egy elkülönített PVP zónában tartózkodik (Battlegrounds, Arena, Dueler's Guild) vagy bekapcsolod a War Mode-ot.

War Mode

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a rendszer átpakol a világ egyik olyan másolatára, ahol a War Mode-ot aktivált játékosok vannak, és csak olyanokkal fogsz találkozni, akik szintén vérre szomjaznak. Ha akarsz külvilági PVP-t bekapcsolod, ha ki akarsz maradni belőle, akkor nem. Senki nem lesz belekényszerítve egyfajta játékélménybe, mint a régi PVP/PVE szerveres megoldásban.

Egyébként aki bekapcsolja a War Mode-ot az emelt XP-t kap. Nem nagyon sokat, csak éppen annyit, hogy a rendszer kompenzálja azt az időt, amit fejlődés helyett a temetőben töltöttél, mert éppen 40-szer gankeltek le nagyobb játékosok.

Bounty Hunter rendszer

A Blizzard végre átvette a koreai és japán MMORPG-k legszebb hagyományát, a vérdíj rendszert. Ha War Mode-ban garázdálkodva zsinórban, halál nélkül, halomra gyilkolod az ellenséges frakció játékosait, akkor 15% bónusz sebzést és gyógyítást kapsz. Cserébe rákerülsz a zóna térképére, és aki levág, az Conquest pontokat és más cuccokat kap jutalmul. Ha neved felbukkan a zóna térképén, akkor ne lepődj meg, ha egész csapatok mennek majd a fejedért.

Air Drop

Időről időre goblin/gnome repülők fognak kis csomagokat ledobni adott zónákban. A frakció, aki megszerzi az irányítást a csomag felett, busás jutalmat kap majd, amit mindenki bezsákolhat, aki arra jár és a frakcióhoz tartozik. A loot ezesetben is a personal loot rendszerrel működik, tehát mindenki személyre szabott zsákmányt kap a ládából.

Dueler's Guild

Ahogy a Brawler's Guild a PVE rajongók opcionális dühöngője, úgy a Dueler's Guild a PVP harcosok mókás arénája lesz. Itt játékosok vehetnek részt 1-1 elleni csatákban, amiket mindenki nézhet a lelátókról. A cél, hogy minél több párbajt túlélj vereség nélkül. Az eredményedtől függően várnak majd különböző jutalmak.

Honor szintek

Bár a PVP talentek már nem függnek a honor szintünktől, ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne küzdeni a becsületért. A PVP harcok során kapunk honor pontokat, amikből honor szinteket lépünk, de ahelyett, hogy különböző képességeket kapnánk, inkább csak kozmetikai, accounthoz kötött jutalmakban részesülünk. Mountok, petek, tabardok, különleges ikonok, és keretek járnak majd a harcosoknak, amikkel megmutathatják, hogy mennyire menő srácok is vagyunk.

A Battle for Azeroth nem kimondottan egy PVP kiegészítő, de a rengeteg változtatás valószínűleg nem kevés kalandozót fog a War Mode gomb felé csalogatni. Ti kipróbáljátok majd az új lehetőségeket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)