Hirdetés

World of Warcraft-klónnak csúfolják a Tencent új MMO-ját, nem kérdés, miért

|

A Blizzard (egyelőre) kénytelen lesz kivonulni Kínából, de a Tencentnek szerencsére már megvan a válasza a kialakuló hiányra.

Hirdetés

Holnap hivatalosan is megszűnik a NetEase és a Blizzard terjesztői megállapodása, aminek eredményeképp a World of Warcraft játszhatatlanná válik Kínában. Az ezzel kapcsolatos hírekre a Tencent egy érdekes válasszal reagált: bemutatták az új MMO-jukat, Tarisland címmel.

A játék már túl van az első teszteken, és bár játékmenetében jelentősen eltér a Blizzard klasszikusától, a hivatalos trailerben bőven találtunk ismerős elemeket.

Hirdetés

Nagy általánosságban egy fantasy szerepjátékról van szó, amiben megvannak a szokásos lovagok, varázslók, sárkányok és kazamaták. Ez még önmagában nem is jelentene semmit, de a lenti trailerben van egy jelenet, ami majdnem egy az egyben a WoW Cataclysmből lett átemelve. Ha ehhez hozzáadjuk az ismerős elf modelleket, a sárkánylovaglást, és a megannyi vizuális egyezést, akkor már megérthetjük, hogy miért forronganak a WoW-rajongók.

Ha megnézzük a zárt béta felvételeket, akkor azért látszik, hogy játékmenetében nem annyira klón ez az MMO, mint amennyire a marketingből annak tűnhet. Ettől függetlenül az időzítés biztosan nem volt véletlen.

Valószínűleg kevesek választanák a Tarislandet a WoW helyett, de tekintettel a játék kínai problémáira, itt már nem nagyon lesz választási lehetősége az MMO-rajongóknak (leszámítva azt a többszáz kínai online játékot, ami már egyébként is üzemel).

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)