Hirdetés

Worms 3 (2003/03)

|

Kicsik, aranyosak, és halálosak. Vajon mik lehet ezek a titokzatos ojjektumok? Talán gépmadarak? Vagy különleges robotok? Nem! Kukacokról van szó. A Worms sorozat legújabb felvonása közeleg, mely szebb, jobb, és teljesen 3D-s.

Hirdetés


A Worms történelem immáron nagyon régre tekint vissza. Első földi valóját 1995 októberében köszönthettük, és akkoriban hatalmas sikert aratott. Nem is volt csoda, hiszen egy teljesen új játékstílust valósított meg. Ötvözte a csapatharcot, és a fergeteges szórakozást. Azóta elég sok Worms rész jelent meg, ám az utolsó igazi sikert a második epizód megjelenése jelentette. Azóta sajna nem igazán voltak jó ötletek (értelemszerűen az alap elgondolás ugyanaz, mint egykoron – gyilok, ameddig van kit... az a csapat nyer, aki a legtovább bent marad a játékban), és szépen lassan lecsengett a Worms őrület. Most azonban úgy tűnik, hogy ismét erőre kap, hiszen teljesen új fordulatot vettek az események!
Az első, legfontosabb és egyértelműen legszembetűnőbb változás, hogy a játék 3D-ben pompázik. Nem, nemcsak a kukacok, mint korábban, hanem most már az egész játéktér is. Ezért aztán ismét fergeteges lehet a játékélmény – legalább is ez lebeg a szemem előtt, mióta tudom, hogy készül a progi :D.


Finomságok sokasága a jutalmunk
Már jó néhány éve várunk egy igazán ütős kis kukacos játékra, úgy tűnik nem hiába. Rengeteg jópofa újítást zsúfolnak majd bele, no persze a teljesen 3D-s világon túl. Talán legfontosabb dolog, hogy új mesterséges intelligencia vezérli majd az ellenség kukacait. Ennek köszönhetően már nem csak gépiesen támadnak majd, hanem hibáznak is, gondolnak saját csapattársaikra (tehát nem lőnek be a tömegbe, ha nem muszáj), illetve végre valahára használják majd a Ninja Rope-ot is (igaz, hogy ezért aztán még veszedelmesebbek lesznek).


A fegyverekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy akárcsak a korábbi epizódokban, most is nagyon kacifántos lesz a felhozatal. Nem tudjuk, hogy az egyik legmókásabb pusztító eszköz – a nagymami - benne lesz e. A fejlesztők elmondása szerint sajnos elég sok olyan extra volt az eddigi részekben, amit a 3D-s világban nagyon nehéz, vagy lehetetlen lenne ábrázolni (mondjuk igazából nem tudom elképzelni, hogy ez mi lehet, talán esetleg a tűz...). Mindazonáltal a 3D-nek köszönhetően a kis kukacaink sokkal mozgékonyabbak lehetnek. Biztosan többen emlékeztek arra, hogyha mondjuk nem "nyúltunk" a kukacunkhoz (izé... nem rosszra gondolni :D), akkor különféle mókás dolgokat csináltak. Biztosra vehetjük, hogy a készítők most is gondoltak eme momentumra.
Érdekesség, hogy még egy csomó eldöntendő kérdés van, amikre még a fejlesztők sem tudják a pontos választ. Ilyen például, hogy még fogalmuk sincs, hogy miképpen fogják jelölni a szél irányát. Hiszen mint tudjuk, a 3D-nek köszönhetően már nem csak balra, meg jobbra fújhat… Azt sem tudják még, hogy maximálisan mekkora pályákat készíthetünk majd. Szóval a lényeg, hogy még eléggé sok sötét folt van, ám a megjelenésig remélhetőleg minden megoldódik. A legnagyobb nehézség kétség kívül az volt, hogy egy teljesen lerombolható felületet alkossanak meg, ám ezt már sikeresen leküzdötték .


Hol van? Akarooooom!
Nos, a fekete leves, hogy még elég sokáig kell rá várnunk. Ha minden igaz, valamikor év vége felé érkezik, tehát egészen jó karácsonyi ajándék is lehet! Szerény véleményem egyébként az, hogy inkább várjunk rá még, minthogy egy hibás "valamit" kapjunk kézhez. Immáron lassan nyolc éve élvezhetjük a kis csúszó-mászók kalandjait, és biztos vagyok abban, hogy nem kevés játékosnak okoztak álmatlan éjszakákat. Reményeim szerint ez is hasonló siker lehet, mint egykoron az első rész, annak ellenére, hogy az alapötlet már nem számít újnak. Azért, ha úgy gondoljátok, amint megjelenik, szívesen állok egy multiplayer parti elébe.



Kapcsolódó linkek:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)