Hirdetés

World of Warcraft Classic - letartóztatták azt, aki DDoS-olta a szervereket

|

Gyorsan sikerült kinyomozni, hogy ki állt a szerverleállások hátterében.

Hirdetés

Néhanapján előkerül egy-egy idióta, aki hősies cselekedetnek gondolja, hogy DDoS támadással megbénítja egy játék vagy egy szolgáltatás szervereit, azonban egyre több fejlesztő és kiadó tesz feljelentést az elkövetők ellen.

Hirdetés

A WoW Classic észak-amerikai szerverei épp egy ilyen támadás miatt voltak rövid ideig elérhetetlenek. A hibát elhárították, majd - amint arról a közösségi menedzser, Kaivax a fórumon beszámolt - a Blizzard biztonságért felelős csapata a helyi és nemzetközi szervekkel együttműködésben igyekezett kinyomozni az elkövető hollétét. Napokon belül megtalálták és letartóztatták. Azt még nem tudni, hogy az UkDrillas nevű twitterező állt-e végül a háttérben, vagy ő csak üresen ígérgetett. 

A DDoS támadások szövetségi bűnténynek számítanak az Egyesült Államokban és Európában, van, ahol akár 10 év börtönbüntetés is járhat érte; júliusban 2 évet kapott egy fiatal. Az Anonymous korábban petíciót indított, hogy fogadják el a DDoS támadást a tüntetés legális formájának, de a szervezet nem járt sikerrel. Ez remélhetőleg eléggé elrettenti azokat, akik a későbbiekben ilyenekkel próbálkoznának.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)