Hirdetés

Xbox Game Pass - több mint száz cím egy játék árának töredékéért

|

A májusi GameStar magazin egyik extra ajándékaként most ti is kipróbálhatjátok egy teljes hónapon át az Xbox Game Pass szolgáltatást.

Hirdetés

Idén januárban robbantotta a hírt a Microsoft, hogy a havonta új játékokkal bővülő előfizetéses szolgáltatásában mostantól fogva az összes játékát azonnal, már a megjelenés napján elérhetik az előfizetők. A gyakorlatban ez nem kevesebbet jelent, mint hogy havi 2500 forintért cserébe Xbox One konzolokon és Windows 10-es PC-ken is további díj fizetése nélkül, az érkezésük pillanatától fogva játszhatunk majd a Crackdown 3-mal, valamit természetesen ez volt a helyzet a Sea of Thieves és a State of Decay 2 esetében is. A májusi GameStar magazin extra ajándékaként pedig most minden GameStar-vásárló egyhavi Xbox Game Pass-előfizetést kap.

Hirdetés

Bérelj okosan, fizess keveset!

Még tavaly február végén érkeztek az első hírek az Xbox Game Passről, amely lényegében egy, kvázi a játékvilág Netflixének is tekinthető, előfizetéses szolgáltatás. Havonta 2500 forintért cserébe egy folyamatosan alakuló, több mint száz játékot tartalmazó katalógusból szabadon tölthetjük le a jobbnál jobb címeket, amelyeket egészen addig használhatunk, amíg él az előfizetésünk. Ezekben a játékokban minden tartalmat ugyanúgy elérünk, mintha boltban vagy digitálisan megvásároltuk volna őket - persze a multiplayer funkciókhoz azért így is kell Xbox Live Gold-előfizetés, de alapvetően nem feltétele a Gold a Game Passnek. Nem nyomja már többé a megfontolt játékosok vállát teher; nem kell félve kiadni egy nagyobb összeget egy frissen megjelent videojátékért, hiszen a szolgáltatásnak hála rengeteg játékot, köztük a Microsoft legújabb megjelenéseit is azonnal kipróbálhatják. Maga a Game Pass 2017. június 1-jén startolt el, de már május 24-től kaptak kéthetes próbaidőt az Xbox Live Gold-tagsággal rendelkezők. Cseppet sem volt meglepő, hogy játékosok tömege vetette magát rá erre a lehetőségre, hiszen a kezdeti időszakban is olyan játékok közül szemezgethettek, mint a Gears of War: Ultimate Edition, a Halo 5: Guardians vagy a Sunset Overdrive.

Minden hónapban formálódik egy kicsit a Game Pass kínálata: bizonyos játékok kikerülnek a felhozatalból, helyükre pedig a legújabb sikercímek érkeznek. Természetesen mindig előre lehet tudni, hogy mely játékok távoznak a Game Pass-szel ingyenesen elérhető programok sorából. Persze ha később megvásároljuk az adott játékot, akkor pont onnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk. Ugyanez igaz arra az esetre is, ha esetleg lemondanánk az előfizetésünket: az Xbox One konzol vagy a Windows 10-es PC merevlemezéről nem törlődik automatikusan a játék, mindössze a hozzáférésünk szűnik meg. Azt sem szabad elfelejteni, hogy előfizetőként az Xbox Game Pass kínálatában megtalálható játékokra 20 százalékos árkedvezmény jár nekünk, tehát bőven lehet előregondolni, és kedvezményes áron megalapozni egy szép gyűjteményt. A Game Pass játékaihoz tartozó kiegészítőkre, DLC-kre 10 százalékosos engedmény jár.

Hónapról hónapra remek új játékokkal bővül a kipörgő címek helyett a szolgáltatás. Idén májusban például a Pro Evolution Soccer 2018, az Overcooked, a The Escapists, a Homefront: The Revolution, az indie puzzle Unmechanical: Extended, a Sonic & Knuckles és a Laser League foglalta el méltó helyét az Xbox Game Pass felhozatalában.

Hosszú hónapokra elegendő kaland

Ember legyen a talpán, aki végig akarja játszani az Xbox Game Pass több mint száz videojátékát, amelyeket kellő odafigyeléssel válogattak össze az illetékesek, így az összes népszerű műfaj kedvelője megtalálhatja közöttük a kedvenceit. Nem hiányozhat a listáról például a teljes BioShock trilógia - bizony, nemcsak one-os játékok, hanem Xbox 360-as címek is kerültek ide, amelyek értelemszerűen a visszafelé kompatibilitásnak hála Xbox One konzolokon is futtathatók, az esetek nagy részében ráadásul jobb teljesítménnyel és feljavított látvánnyal élvezhetjük őket. Nem maradhatott ki a szolgáltatással elérhető programok közül a három Fable epizód (az első rész esetében természetesen az Anniversary kiadás), valamint a teljes Gears of War sorozat sem, tehát a négy számozott epizód mellett a Judgment és a Gears of War: Ultimate Edition is ott díszeleg a listán. Halo fronton jelenleg a két Halo Wars játék, a Spartan Assault és a Halo 5: Guardians színesíti a felhozatalt, de nemsokára érkezik a Halo: The Master Chief Collection, amely a sorozat négy számozott része mellett tartalmazza a Halo 3: ODST-t is, igazából csak a Reach nincs benne. A kalandjátékok kedvelői a Rise of the Tomb Raidernek örülhetnek, a pörgősebb akció szerelmeseinek pedig ott van a Sunset Overdirve, szóval a tartalom terén tényleg nem lehet ok a panaszra. Versenyjátékokból sincs hiány: a F1 2015, a DiRT Rally és a WRC 5 FIA World Rally Championship mellett ott figyel az előfizetéses játékok között a GRID 2 is.

A PC sem marad ki

Az Xbox Play Anywhere lehetőségnek köszönhetően a Windows 10-es PC-vel rendelkező játékosok sem maradnak ki a Xbox Game Pass előnyeiből. Ebben a pillanatban nyolc olyan játékot kínál az előfizetés, amelyek nemcsak Xbox One konzolon, hanem Win 10-es PC-n is futtathatók. Név szerint ez a Gears of War 4, a Halo Wars 2, a Halo Wars: Definitive Edition, a ReCore, a Riptide GP: Renegade, a Sea of Thieves, a Super Lucky's Tale, illetve a Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection és a pár napja megjelent State of Decay 2. Ez a lista azonban folyamatosan bővül, mivel a Microsoft összes, belső fejlesztésű Xbox One-os játéka borítékolhatóan megkapja a Play Anywhere funkciót, így a még idén érkező Crackdown 3-mal sem csak konzolon múlathatjuk az időt, azonnal elérhető lesz az Xbox Game Pass-előfizetőknek, bármiféle további díj kifizetése nélkül. A történet pedig nem ér itt véget, ugyanis a még be nem jelentett, új Microsoft játékok esetében is állnak a korábban taglaltak.

Így aktiválhatod ajándék hónapodat

Maga az aktiválás végtelenül egyszerű, nem nehezebb, mint bármelyik kódbeváltás. A májusi GameStar magazinhoz járó Xbox Game Pass-kódodat bármelyik böngésző segítségével vagy akár az Xbox One konzolon is beválthatod. Ha a böngésző mellett döntesz, akkor az xbox.com weboldalt megnyitva a jobb felső sarokban kell a Bejelentkezés-gombra nyomnod. Ha már rendelkezel Microsoft-profillal, akkor az ehhez tartozó e-mail-címet és jelszót szükséges megadnod, ha pedig nincs még ilyen accountod, akkor nyilván létre kell hozni egyet, de ez sem több pár kattintásnál. Belépés után a már említett bal felső sarokban a profilod neve tűnik fel. Erre kattintva egy lenyíló menüben válaszd ki a "Kód beváltása" lehetőséget. Már csak be kell pötyögni az ajándék kódot, és kész is az aktiválás, 30 napon át pörög az Xbox Game Pass-előfizetés, a Microsoft Store-on keresztül már töltheted is a játékokat. 

Talán Xbox One konzolon még egyszerűbb a dolog: jobbra haladva a Store menüpontig kell elnavigálni, majd pedig a "Use a code" lehetőséget megkeresni. Itt már csak magát a kódot kell beírnod, és kész is vagy. A My games and apps menüpont Memberships szekciójában külön listázva is megtalálod az összes Xbox Game Pass-játékot. Nagyon fontos, hogy a magazinhoz kapott kódokat 2018. június 31-ig lehet felhasználni, szóval bár nem kell rohannod, érdemes ezt a dátumot felvésned a naptárba, hogy semmiképpen se csússz le erről a remek lehetőségről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)