Hirdetés

Xbox játékokkal is játszhatunk majd a Steam Decken

|

A Valve hordozható PC-jén nem csak a Steames alkalmazások futnak majd, ami azt jelenti, hogy az Xbox asztali kliense is elérhető lesz.

Hirdetés

Egy ideje már keringtek pletykák arról, hogy a Valve egy hordozható eszközön dolgozik, de ennek ellenére mégis hatalmas meglepetést okozott mindenkinek, amikor a cég váratlanul lerántotta a leplet az év egyik legizgalmasabb fejleményéről.

A Steam Deck egy kifejezetten erős hordozható számítógép lesz majd, amelyen mint kiderült, nem csak a Steam könyvtárunkban megtalálható játékokat futtathatjuk majd, ami meglehetősen kiszélesíti a lehetőségek tárházát.

Hirdetés

A Steam Deck alapvetően egy Linux alapú rendszert használ, ami a Proton nevű kompatibilitási réteg segítségével fogja futtatni a Windowsra fejlesztett játékokat, viszont a Valve egyértelműen kijelentette, hogy ez nem zárt platform, vagyis olyan operációs rendszert telepítünk rá, amilyet csak akarunk.

Ez természetesen a Windowst is magába foglalja, ami azt jelenti, hogy a Steam mellett bármilyen más PC-s üzletfelület kliensét is feltelepíthetjük, tehát elméleti síkon nem csak az Epic Games, de az Xbox alkalmazáson keresztül olyan címeket is játszhatjuk majd a Valve új hardverén. Ilyen például a Halo Infinite, de ez a játék egyébként megjelenik Streamre is, szóval itt még csak trükközni sem kell.

A Microsoft már évek óta próbálja az Xbox brandet minél erősebben összekötni a PC-s ökoszisztémával és ha a Steam Deck tényleg nagy sikert arat, akkor ez az erőfeszítés nagyon kifizetődő lehet majd a számukra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)