Hirdetés

A Kinect és a Cortana felvételeit is lehallgathatták a Microsoftnál

|

A szándékos és a véletlen Kinect és Cortana parancsok utáni hangot is rögzítették, ami utána külső elemzőkhöz került.

Hirdetés

Az Xbox One megjelenése kapcsán viszonylag nagy botrány volt abból, hogy a gép a kötelező tartozékként járó Kinecten keresztül képes adatokat gyűjteni rólunk. Egyre több, korábban a Microsoftnak dolgozó vállalkozó állítja, hogy ezek a félelmeink bizony nem voltak alaptalanok, és hús-vér emberek is dolgoztak a titokban begyűjtött felvételek elemzésén.

Hirdetés

A névtelenséget kérő alkalmazottak elmondása szerint azért bérelték fel őket, hogy a szintén a Microsoft tulajdonban lévő Skype beszélgetéseket hallgassák. Persze magában már ez sem etikus, azonban a Skype tényleg felületet biztosíthat olyan nemzetbiztonsági vagy egyéb káros tevékenységekre, ami indokolhatja ezeket a lehallgatásokat. Erre a feladatra külön vállalkozókat bérelt fel a Microsoft, akiknek először a PC-n és telefonon rögzített anyagokat kellett hallgatniuk, később azonban megjelentek Xboxról származó felvételek is.

"Az Xbox parancsokkal először csak mellékesen kellett foglalkozzunk utána már ez volt a munkánk fele, míg végül leginkább csak ezen dolgoztunk."

- árulta el az egyik forrás, aki hozzátette, hogy számukra felüdülés volt az Xboxra váltani, mivel itt többnyire tényleg csak játékokhoz kapcsolódó rövid parancsszavakról volt szó, míg korábban a Skype-on rendszeresen belefutottak olyan kényes felvételekbe, mint mondjuk a telefonszex.

A konzolon a felvételt egy sima hangvezérlésre szolgáló parancs is beindíthatta, mint az "Xbox on" vagy a "Hey Cortana", de a felvételek jó része nyilvánvalóan véletlenül indult el és többnyire kisgyerekektől származott. Hogy miért volt szükség az Xboxról származó hanganyagok lehallgatására, az nem derült ki, de a Microsoft kemény következményekkel nézhet szembe, ha ezek a hírek bizonyítást nyernek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)