Hirdetés

Ilyen is lehetett volna az eredeti Xbox kontrollere

|

A készítők rengeteg koncepciót kidolgoztak, mielőtt sikerült megállapodniuk a végső dizájban.

Hirdetés

Az elmúlt másfél évtizedben rengeteget fejlődtek a kontrollerek, így nem csoda, hogy az Xbox One gamepadjének kialakítása sokkal kényelmesebb és ergonómikusabb, mint a 2001-ben megjelenő eredeti Xboxhoz tartozó irányító.

A konzolt 2000. márciusában jelentették be, 1999 őszén azonban még egész máshogy néztek ki a kontrollerek, mint amit végül kaptunk. A képeket most az Xbox atyja, Seamus Blackley osztotta meg. Mint kiderült, ekkor még az alapvető irányításban sem állapodtak meg a készítők, hiszen van olyan kontroller, amin egyáltalán nincs D-pad, és nyoma sincs az analógok aszimmetrikus elhelyezésének, amit ma egyértelműen az Xboxhoz kötünk.

Abban viszont megegyeznek a kontrollerek, hogy mindegyiken található egy kis kijelző, illetve tartozott hozzájuk egy kis hordozható kütyü, ami leginkább a PlayStation Pocketre hasonlít, és valószínűleg egy memóriakártyát tartalmaz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)