Hirdetés

Xbox Live Arcade 2012-es toplista - bányászok az élen

|

Megdöbbentő számok társulnak az XBLA egyes címei mellé. Az első helyezett majdnem 100 millió dollár bevételt hozott a fejlesztőinek.

Hirdetés

Arra, hogy melyik játék kelt el legnagyobb számban, nagyobb összegben is mertünk volna fogadni, de hogy ennyivel húzzon el társai előtt, azt mi sem gondoltuk volna. A listán van néhány idősebb szereplő, ami csak még jobban mutatja, hogy mekkora igény van az egyedi játékokra. Se a Castle Crashers, se a Trials HD nem mai darab, mégis több százezer új játékos volt kíváncsi rájuk. Lássuk is, hogy alakult a TOP 10-es lista:

10. Trials HD - 203,000 eladott példány/$2,799,000

Valószínűleg a Trials Evolution sikere miatt voltak többen kíváncsiak a sorozat előzményére, ami nem kevésbé szórakoztató játék, mint a körbeünnepelt folytatás. A 2009-ben debütált ügyességi játék már akkor bezsebelte a jól megérdemelt dicséreteket, de mi lehet annál nagyobb dicsőség, hogy ennyi év után is szerepel a toplistán?!

9. Alan Wake’s American Nightmare – 206,000 eladott példány/$2,903,000

Az Alan Wake sikereit szerették volna kihasználni a fejlesztők egy spin-off epizóddal, ami annak ellenére, hogy jól szerepelt az XBLA eladási listáján, a rajongókat nem elégítette ki annyira, hogy ne várnák azóta is a második részt. Azért az American Nightmare sem volt rossz üzlet, de érne már a folytatás.

8. Tony Hawk’s Pro Skater HD – 226,000 eladott példány/$3,261,000

A gördeszkás játékok legismertebb szériája a Tony Hawk nevével fémjelzett sorozat, ami megért pár remek részt, de az utóbbi évek kísérletei (például a Ride, ami saját deszkakontrollerrel érkezett) mind kudarcba fulladtak. Valószínűleg ezért vették elő a készítők a nagy elődöt, amit felturbózva kínáltak eladásra, és milyen jól tették. A régimódi játékmenet sokak kezét a bankkártyája felé terelte.

7. I Am Alive – 245,000 eladott példány/$3,609,000

Kevés olyan cím van, ami ennyire nyögvenyelősen került volna kiadásra, mint az I Am Alive. A kezdeti zseniális koncepció egy középszerű játék képében manifesztálódott március elején, ráadásul a Ubisoft szerint még dobozos kiadást sem érdemelt. Azért az alaptörténet és a felfokozott várakozás mégis eladott néhány százezer darabot a játékból, de a kritikusok nem voltak elragadtatva tőle.

 

6. Gotham City Impostors – 258,000 eladott példány/$3,698,000

A Batman-láz javában tombolt még év elején, amikor is megjelent a Gotham City Impostors, ami a Batman és Joker rajongók fegyveres harcából csinált egy egészen szórakoztató multiplayer lövöldét. Bár túl sok rajongója nem akadt a játéknak, és E-Sport sem lett belőle, azért szép számban fogyott, hála egyedi hangulatának és elborult karaktereinek.

5. Castle Crashers – 252,000 eladott példány/$3,778,000

A mezőny legidősebb játéka, és mégis bőven befért az ötödik helyre, nem véletlenül. Megjelenésekor az XBLA legnépszerűbb címe volt, és sokan akartak a Castle Crashers miatt konzolt venni. Négy fő csépelhette az elborultabbnál elborultabb ellenfeleket, miközben mackók csinálták össze magukat a csodásan megrajzolt háttérben. 2012-ben PC-re is megjelent, azóta is királynőket mentek szabadidőmben.

4. Counter-Strike: Global Offensive – 273,000 eladott példány/$3,973,000

Bár a PC-sek húzták a szájukat, amikor kiderült, hogy az egyik legnépszerűbb FPS az Xboxon is tiszteletét teszi, a kontrollerhez szokott játékosok azonnal rávetették magukat. A Global Offensive nem borította fel a jól ismert CS formulát, csak kiegészítette azt, és úgy tűnik, ez is elég volt mind a közönség, mind a kritikusok számára.

3. The Walking Dead – 2,615,000 eladott példány/$10,277,000

A Telltale kalandjátékának jelenlétében talán az a legmeglepőbb, hogy volt, ami jobban fogyott. A The Walking Dead olyan mélységekbe és magasságokba kalauzolja el a játékosokat, hogy még a mi szőrös szívünkre is hatni tudott: könnyfakasztó drámát varázsolt a zombi apokalipszis borzalmaiból. Az év végén megrendezett VGA során meg is választották 2012. legjobb játékának, kiérdemelte hát itt is a dobogós helyet.

2. Trials Evolution – 1,002,000 eladott példány/$14,298,000

Áprilisban jelent meg és még mindig rengetegen játsszák. Bár sokan szerették az előző részt, mégis csak az Evolution hozta meg a valódi sikert a széria számára. A pályaszerkesztő, az elborult térképek és a kihívás annyira megtetszett a játékosoknak, hogy kikövetelték maguknak a PC-s verziót, ami jövő hónapban meg is érkezik.

1. Minecraft – 4,997,000 eladott példány/$97,388,000

A toplista első helyét a Mojang sikerjátékának Xboxos átirata kaparintotta meg, jócskán maga mögött hagyva a mezőnyt. Majdnem ötször annyi fogyott belőle, mint a második helyezettből. A Minecraft egyszerűen jelenséggé vált, és úgy tűnik, csak nem akar kifulladni az építkezési láz. Egészen elképesztő alkotások születtek már a pixel hegyek között, és a fenti számokból arra következtettünk, hogy lesznek is még az Enterprise-hoz hasonló csodák.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)