Hirdetés

Xbox Live Arcade - a Microsoft félt, hogy kinyírja vele a játékipart

|

Több mint tíz évvel ezelőtt, 2004-ben indult el az Xbox Live Arcade szolgáltatás az eredeti Xboxon, de a Microsoft nem volt biztos abban, hogy maradéktalanul sikeres lesz.

Hirdetés

A legtöbben már az Xbox 360-as időkből ismerjük az Xbox Live Arcade-et, avagy a platformot, melyről kisebb-nagyobb fejlesztőcsapatok csak digitálisan kiadott játékait szerezhettük be.

Míg az eredeti Xboxra összesen 27 játék jelent meg ezen keresztül, Xbox 360-ra több mint 700. A felkerült játékok eleve aránlyag olcsók voltak, és bár közülük kevéssel tudtunk olyan hosszan elszórakozni, mint egy rendes AAA játékkal, volt, akinek épp eleget nyújtottak. A kezdetekkor részben ez okozott aggodalmat, ugyanis mint azt az XBLA atyja, Greg Canessa egy interjúban elmondta, a cég aggódott, hogy a szolgáltatás nem csak jelentősen odaver a bolti eladásoknak, de teljes egészében elpusztítja a konzolos játékipart. Most már látjuk, hogy nem így lett, de azt is tudjuk, hogy az aggodalom nem volt alaptalan. 

Az Xbox Live Arcade Xbox One-ról nem elérhető, a Microsoft itt már nem vette külön a digitálisan megjelenő játékokat a digitálisan is kaphatóaktól.

Nektek melyik volt a kedvenc XBLA-s játékotok?

Platformok: Xbox Xbox 360 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)