Hirdetés

Bárki készíthet és publikálhat majd Xbox játékokat

|

A GDC 2017-en jelentette be a Microsoft vadonatúj kezdeményezését, az Xbox Live Creators Programot, amellyel a fejlesztők munkáját szeretnék nagyban megkönnyíteni.

Hirdetés

Már az ID@Xbox program is hasznos és szép gesztus volt az indie csapatok felé a Microsoft részéről, azonban a redmondiak nem álltak meg ennyinél: leleplezték az Xbox Live Creators Programot, mellyel még szélesebbre tárják az Xbox kapuit a fejlesztők előtt. 

A GDC 2017-en megejtett bejelentés értelmében segítenek a játékkészítőknek abban, hogy egyszerűen elérhetővé tegyék Xbox Live támogatással rendelkező projektjeiket Xbox One konzolon és Windows 10-es PC-ken is. Chris Charla, az ID@Xbox igazgatója szerint a programon keresztül bárki integrálhatja majd az Xbox Live rendszer bejelentkezését és szociális funkcióit az UWP-s játékokba, majd kiadhatja azokat Xbox One-on és Windows 10-en. Akik ennél is több funkciót és marketing támogatást szeretnének, azok továbbléphetnek az ID@Xbox programhoz, amihez akár a játék megjelenése után is csatlakozhatnak. 

Mivel minden boltban vásárolható konzol könnyen alakítható fejlesztői készletté, semmi különösre nincs szükség. Ezenfelül az is kiderült, hogy a fent említett platformokon kívül a fejlesztők a Microsoft idén érkező, bivalyerősnek szánt konzoljára, a Project Scorpióra is átköltöztethetik a címeiket. A szolgáltatás ellenben nincs ingyen: egy egyszeri, 20 dollártól 100 dollárig (körülbelül 6000 forinttól 30 000 forintig) terjedő összeget kell érte letenni, de az még nem világos, hogy a Microsoft mi alapján számolja ki, hogy ki mennyit fizet.

Jelenleg még tart az Xbox Live Creators Program tesztidőszaka, ezt követően a fejlesztők egy szűkebb rétege veheti kezelésbe a rendszert, majd hamarosan mindenkinek elérhetővé válik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)