Hirdetés

Komoly összegeket fizet a Microsoft bárkinek, aki súlyos sebezhetőséget talál az Xbox Live-on

|

Érdemes lehet jelenteni a durvább exploitokat a srácoknak, ugyanis nem marad jutalom nélkül a jótett.

Hirdetés

Sajnos még a legbiztonságosabbnak és legjobban működőnek hitt szolgáltatások esetében is előfordulhatnak olyan bugok, amelyek komoly fejfájást okozhatnak a programozóknak. Még a legnagyobb techcégek sem igazán tudnak teljesen hibátlanul működő programokat letenni az asztalra, ezért nem ritka, hogy gyakran a felhasználók segítségét kérik a problémák kiszűrésében.

Hirdetés

A Microsoft most például előállt egy olyan kezdeményezéssel, amelynek köszönhetően talán kicsit jobbá tehetik az Xbox Live-szolgáltatásokat, és a segítőkész felhasználók sem távoznak üres kézzel. A vállalat ugyanis az exploit vagy hiba súlyosságától, illetve a jelentés részletességétől függően hajlandó akár 20 ezer dollárt, vagyis több mint 6 millió forintot is fizetni annak, aki rábukkan valamire. Persze azért komoly feltételei vannak a programban való részvételnek.

Elsősorban olyan biztonsági hibákat szeretne így feltárni a Microsoft, amelyek komoly negatív hatással lehetnek például a szervereikre, tehát ha ilyen jellegű rést talál valaki, akkor értelemszerűen ajánlott megpróbálkoznia a jelentéssel. Ugyanakkor azt már kevésbé ajánlatos jelenteni, ha például akadozik valamelyik Xbox Live-szolgáltatás. Természetesen vannak olyan specifikus dolgok is, amelyeket szintén nem sorol a jelentendő dolgok közé a csapat: ilyenek például a DDoS-támadások, vagy az, ha titkos információkat csalunk ki valamelyik Xbox-alkalmazottól, esetleg egy felhasználótól.

A programról minden fontos tudnivalót megtaláltok ezen az oldalon, és ha netalántán találtatok volna valamiféle biztonsági rést egy Xbox-szolgáltatásban, akkor itt a remek alkalom a jelentésére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)