Hirdetés

Xbox Live - jutalmat kapsz, ha nem vagy bunkó

|

A Microsoft egy új módszerrel szeretné javítani a közösség viselkedését. Rá is fér sokakra.

Hirdetés

Az Xbox Live új reputáció rendszere méri majd, hogy az egyes tagok hogy viselkednek a multiplayer játékokban. Aki segíti csapattársait, és nem üvölt a többiekkel egy heves Titanfall meccs közepén, akár még jutalmat is kaphat. Nyilván lehetne ez akár alapelvárás is embertársainkkal szemben, de sajnos nem az már.

A GDC 2014 keretében a Microsoftos Frank Savage mesélt a közösséget érintő terveikről. A csapatnak több elképzelése is van, arra, hogy redukálják a mérgező viselkedést. Az egyik ilyen, hogy ingyenes tartalmakkal jutalmazzák a jó gamereket. „Aktívan bátorítanánk őket a jobb viselkedésre” – tette hozzá Frank.

Savage szerint megéri majd jámbornak lenni, a kifinomult algoritmusuk könnyedén azonosítja majd példamutató játékosokat, és meghatározatlan ingyen jóságokat oszt nekik. „Köszönjük, hogy közösség kiváló tagja vagy, tessék a jutalmad” – erre épülne a nagy ötlet, de Savage azt is hozzátette, hogy jelenleg még sok kidolgozásra való terv van az asztalon.

Ti mit gondoltok erről? Megéri a bunkókat jutalmazással nevelni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)