Hirdetés

Komoly büntetések jöhetnek a sértő beszólásokért az Xbox Live-on

|

A Microsoft frissítette az Xbox Live felhasználási feltételeit, aminek alapján már akár bannolhatják is, aki nem tud viselkedni az online szolgáltatásuk használata közben.

Hirdetés

Akármennyire is szeretnénk hinni az emberiségben, sajnos túl sokszor bizonyosodott be, hogy az online terekben bizony nagyon is szükség van a különböző viselkedési szabályok lefektetésére és a megfelelő szankciókra is. Miután a hónap elején a Rainbow Six Siege készítői is bekeményítettek ezzel kapcsolatban, a Microsoft is egyértelműsített az Xbox Live felhasználási feltételein.

Hirdetés

A cég elmondása szerint ez nem jelent szigorítást, viszont a feltételek leírása "profán kifejezések" helyett "sértő megszólalásokat" említ, ami azt jelenti, hogy nem csak a káromkodásra, hanem a kirekesztő megjegyzésekre is vonatkozik, illetve a leírás most már azt is részletezi, milyen büntetések járhatnak ezért. A Microsoft ezzel kapcsolatban pedig nem viccel, az egyszerű kitiltás mellett fenntartják a jogot arra is, hogy a feltételeket megszegő felhasználóktól megvonják Gold-tagságukat, korábban megvásárolt tartalmakhoz való jogot, vagy a feltöltött egyenlegüket. Hogy ebből mennyit és milyen gyakran fognak alkalmazni, az persze erősen kétséges, mindenesetre nem árt a lehetséges következményekre gondolni, mielőtt valaki durvaságokat vágna egy játékostársa fejéhez.

Szerintetek mi az a pont, amikor valaki már megérdemli a kitiltást? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)