Hirdetés

Xbox One - azért a felhő alapú játékokkal vannak gondok

|

A Microsoft-nál mindent megtesznek, hogy tökéletesen működjön a felhő alapú streamelés, de még messze járnak a tökéletes megoldástól.

Hirdetés

Mindkét vállalat, a Sony és a Microsoft is a felhő alapú szolgáltatásokban látja a jövőt, és bár hatalmas lépéseket tettek az elmúlt hónapokban, még egy ideig nem fogjuk tudni kihasználni a lehetőséget.

Hónapokkal ezelőtt látott napvilágot a hír, hogy a redmondiak bemutatták az általuk kifejlesztett szolgáltatást, melynek segítségével Xbox 360-as játékokat streamelhetünk PC-re, vagy akár Windows Phone-ra. A prezentációt a Halo 4-el tették teljessé. Albert Penello a Microsoft marketing igazgatója így kommentálta az eseményeket : "Bárcsak ne is láttam volna. Azonnal tudtam, hogy mindenki erről kérdez majd. Csak teszteltük a rendszert, egyelőre semmiféle bejelentésre nem készülünk. Ettől függetlenül a szolgáltatás kiemelkedően teljesített."

Nemrég olvashattunk a Sony által felvásárolt, jelenleg szárnyait próbálgató Gaikai-ról. Shuhei Yoshida, a Sony elnöke aggályait fejezte ki a rendszer működését illetően, ahol legfőbb problémaként az európai átlagos sávszélességet jelölte meg, és ezzel Penello is egyetértett. "Ha szupergyors interneted van, a stream is szuperül működik" - tette hozzá.  A jelenlegi viszonyok sajnos nem teszik lehetővé, hogy minden vásárlónak ugyan olyan színvonalú szolgáltatást nyújtsanak, ami nagyon megnehezíti a továbbhaladást, ezért egyelőre ne számítsunk óriási léptékű változásra.

Penello kiemelte, hogy a Halo 4-es teszt mögött rengeteg munka állt, és hatalmas sikernek könyvelték el, a dolog jövője azonban jelenleg nem rajtuk, hanem a hálózatok fejlődésén áll vagy bukik. Ha megtörténik az áttörés, az forradalmat jelent majd a játékvilágban. Szerintetek várható előrelépés a jövőben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)