Hirdetés

Xbox One - idén végre megújul a rendszer

|

Ha eddig túl körülményesnek találtátok volna az Xbox One menüit, akkor a Microsoft a kedvetekre tesz az ünnepekkor, amikor bemutatja az alapos ráncfelvarráson átesett Xbox One szoftvert.

Hirdetés

A Microsoft továbbra is ezerrel pedálozik, hogy megnyerje a gamereket az Xbox One-nak, ennek érdekében pedig nem csupán a visszafelé kompatibilitást vezetik be az ünnepekkor, hanem egy alapos frissítést is kihoznak a konzol szoftveréhez. Szerencsére nem csak egy újraskinezésről lesz szó, hanem sokkal kényelmesebbé teszik az Xbox menürendszerét. Valljuk be, van mit komfortosabbá varázsolni rajta.

Egyrészt az oldalirányban terpeszkedő menük helyett függőlegesen tudunk majd lefelé scrollozni, így sokkal több menüpontot láthatunk majd egyszerre, és így gyorsabban megtaláljuk, amit keresünk. A gyorsaság valószínűleg a Microsoft mantrája lehetett az új szoftver készítésekor, ugyanis játék közben is sokkal egyszerűbben és gyorsabban kezelhetjük majd a felugró menüket: az új megoldás a régi, Snap névre hallgató rendszerrel ellentétben nem kicsinyíti le a játékunkat, csak oldalra tesz ki egy sávot, ahonnan például behívhatjuk barátainkat az éppen zajló meccsbe.

Újratervezték az Xbox One közösségi részét is, aminek kapcsán azt ígérik, hogy nem csak barátaink, de a játékfejlesztők üzeneteit is eljuttatja majd hozzánk. Ráadásul ha nem szeretnénk minden egyes bejegyzést végigböngészni, a Trending szekcióban megtalálhatunk egy válogatást a rendszer által fontosabbnak ítélt tartalmakról, játékokról és achievementekről. A hab a tortán a Windows 10-zel érkező Cortana megjelenése lesz, aki állítólag a használat folyamán tanulni is fog, aminek köszönhetően akár anélkül is elintézhetünk több mindent, hogy megállítanánk az aktuális játékunkat.

Kis bónuszként modernizált formában visszatérnek az Xboxos avatárok is, de sajnos minderre az év végéig várnunk kell. A Microsoft teljes leírását a változásokról ezen a linken olvashatjátok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)