Hirdetés

Xbox One - jöhet az egér és billentyűzet támogatás

|

Egér és billentyűzet támogatás érkezhet az Xbox One-hoz, legalábbis a Microsoft erre a megoldásra is nyitott.

Hirdetés

Furcsa dolog ez a játékipar. A Steames PC platform konzolosodik a Steam Machine-nel, a konzolos Xbox One pedig nyitna a PC gaming felé. Zavar az erőben.

Az Xbox Live egyik vezetője, Larry 'Major Nelson' Hryb egy interjúban mesélt arról, hogy a Microsoft nem zárkózik el az elől, hogy az Xbox One a jövőben egeret és billentyűzetet is támogasson. Hryb szerint a cég szeretné, ha a fejlesztők azt csinálhatnának, amit csak akarnak és elmondta: "Ha ez olyasmi, amit szeretnének, akkor mi támogatni fogjuk őket. Természetesen van erre lehetőség, de jelenleg nincs bejelenteni valónk". 

 

Major Nelson azt is megjegyezte, hogy ugyan nem lenne akadálya az egér és billentyűzet-támogatás megvalósításának, de ez nem feltétlenül ideális. "Van nekünk ez a koncepciónk, miszerint amikor PC-n játszol, akkor előredőlsz. Egy Xbox játéknál pedig inkább hátradőlsz. Csak lazítasz és szórakozol" - mondta az igazgató.

Szóval van ebben fantázia, de rengeteg problémát is felvetne ez a megoldás. Én továbbra sem gondolom, hogy egy kontroller fel tudná venni a versenyt egy egér pontosságával és gyorsaságával, ami miatt mondjuk a két irányítási forma nem férne meg egy Call of Duty: Ghosts szerveren. Vagy az offline játékra kellene korlátozni. Vagy legalábbis lenne belőle hiszti.

Ti mit gondoltok, szívesen játszanátok PC módra Xbox One-on?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)