Hirdetés

Xbox One - a nézők belenyúlhatnak a streamerek játékába, javul a böngésző

|

A Microsoft részletezte, milyen újításokat hoz a tesztelők számára már elérhető tavaszi frissítés.

Hirdetés

Ilyen időjárási körülmények között nehéz elhinni, hogy megjött a naptári tavasz, de március 1-jével bizony új évszak kezdődött, ami új Xbox One-frissítést is jelent.

Hirdetés

Az Insiderek maguk is kipróbálhatják az új funkciókat, melyek közül a legérdekesebb egyértelműen a Mixer újdonsága, melynek köszönhetően a streamerek engedélyezhetik, hogy a nézők nyomkodják kontrollerük gombjait, és így ők irányítsák a játékot. Az inspirációt valószínűleg a Twitch Plays streamek adták. Akinek van Xbox One-kontrollere, az rákötheti a PC-jére, akinek nincs, virtuális gombokra kattintgathat. A Mixer egyébként más téren is javult: a közvetítések nem állnak le játékváltáskor, és bárhonnan el lehet indítani őket.

A konzol mostantól támogatja az 1440p-s felbontást is, valamint beállíthatjuk, mennyire legyen hangos a játék hangja vagy az épp játszott zene. Az Edge kezelőfelületét kényelmesebbé tették, illetve tölthetünk fel és le is képeket, zenéket, videókat a böngészőből, lekapcsolhatjuk az oldalak hangját, használhatjuk az automatikus kitöltést és a felolvasást is.

A közösségi funkciók tekintetében is van pár új dolog. A klubtulajok különböző szempontok szerint szűrhetik a csatlakozni vágyókat, rendezni lehet majd a klubok hírfolyamait, és letilthatók lesznek a kommentek is. Végezetül pedig bárki indíthat bajnokságot vagy csatlakozhat egybe, nem kell klubtagnak lennie.

További apróságok is várhatók, ezekről később hallhatunk többet. A különböző felületeket még mindig rendezgetik, reméljük hamarosan sikerül kényelmessé tenni az Xbox One kezelését, mert az még mindig elég macerás.

Milyen újításokat látnátok még szívesen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)