Hirdetés

Xbox One - már a Kinect sem kötelező

|

Újabb komoly döntést hoztak meg a Microsoft vezetői: az Xbox One teljesen működőképes lesz anélkül, hogy csatlakoztatnánk hozzá a mozgásérzékelős kontrollert.

Hirdetés

Miután eltörölte a DRM-et és másodszor is felrúgva elveit megkönnyítette az indie fejlesztők életét, a Microsoft még egy lépést tett afelé, hogy az utálkozó felhasználókat a saját oldalára állítsa. Mégis jöhet a Kinect nélküli Xbox One csomag?

Azt már korábban is tudtuk, hogy a Kinect az Xbox One menüjében kikapcsolható lesz, de a korábbi álláspont szerint a mozgásérzékelős kamerának mindenképp a dobozhoz kellett volna csatlakoznia, hogy egyáltalán elinduljon a rendszer. Marc Whitten az IGN-nek adott nyilatkozatában viszont már azt mondta, a konzol akkor is működni fog, ha a Kinect kábele nincs bedugva, csupán azon funkciók lesznek használhatatlanok, amik igénylik a szenzort (ha ez nem lett volna egyértelmű...). Ez a játékokra is vonatkozik: amelyik játék játszható Kinect nélkül, tökéletesen fog működni, csupán a Kinectes funkciókat nem lesz lehetőségünk használni. 

Érthető módon felmerült a kérdés, hogy a fentiek következtében lesz-e olyan Xbox One csomag, melynek doboza csak a konzolt és a hagyományos kontrollert tartalmazza. Whitten annyit válaszolt, a Kinect „még mindig egy alapvető és integrált része az Xbox One platformnak", így az olcsóbb pakk egyelőre csak a felhasználók álmaiban létezik. A novemberi megjelenésig még sokminden változhat, kíváncsian várjuk a további részleteket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)