Hirdetés

Xbox One megjelenés, a róka meg a pornó - mi történt a héten?

|

A PC-sek hazáig rugdossák a télapót, miközben az Xbox One kiszorít minket a nappaliból. Elképesztő dolgok történtek a héten.

Hirdetés

Én még mindig alig látok a fáradtságtól, mert a GameNight kemény menet volt. A jótékonyság jegyében gyűltünk össze, és bemutattuk nektek élőben az Xbox One-t is, sőt, a havi mémpályázat győztesét is megajándékoztuk minden jóval.

Király este volt, megint sikerült sok tüneményes emberrel találkoznom, összefutnom. Most már tényleg csak a PlayIT-et várom gőzerővel december 1-én, vagyis pont egy hét múlva. Tudjátok miért? Mert a GameStar: METÁL!

Bizony, lesz saját színpadunk (jogosan vádolhatnak nagyzolással), ahol a fémzene életérzést dobjuk be a közösbe sok más érdekesség mellett. Először is lehet nálunk metálos Rock Band versenyre nevezni, rockistenként pózolni, csajokkal fotózkodni, eldönteni élőben, hogy a CoD vagy a Battlefield a jobb, de még könnyen lehet, hogy az Oculus Rift is feltűnik mifelénk. Szóval keressétek a PlayIT-en a GameStar színpadot és standot, mert ott lesz csak élet igazán.

Ez a hét egyértelműen az Xbox One körül forgott. A Microsoft next-gen gépe ma estére már teljesen kitikkasztott, annyi dolgunk volt vele - és igen, itt kell megemlítenem a GameStar Xbox One tesztjét, amelyen elég sokan fáradoztak egyszerre a PC World segítségével. Korábban persze megtudtuk, hogy miért foglalja el Toronto egy jelentős részét egy hatalmas Xbox One, majd kiderült, hogyan néz ki egy achievement next-gen módra. Egészen a megjelenés hetéig nem is tudtuk milyen koncepcióik voltak a tervezőknek az új kontroller megalkotásakor, és nem is bánjuk, hogy végül a kevésbé újító, de kényelmes megoldást választották. Aminek már kevésbé örültünk, hogy bejelentették: idén nem lesz Twitch.tv stream lehetőség a konzolon, persze aztán gyorsan eszünkbe is jutott, hogy nálunk meg gyakorlatilag semmi sem lesz, tehát akkor ki nem szarja le? Végül a sok marketingszöveg után megérkezett maga a gép. A világ első Xbox One tulajdonosa pózolt egyet, nem sokkal később pedig mi magunk is kézbe vehettük a PlayIT szervezőinek hála, akik kölcsönadtak egy gépet.

Tehát feltéptük a dobozt, és már a tévére is kötöttük a gépet (és nem kötöttünk rá három másikat, mert az hülyeség). Miután kipróbáltunk rajta párat a nyitócímek közül, a világsajtóhoz hasonlóan mi is mélyreható tesztet írtunk nektek, de ezt már korábban említettem. Aztán röhögtünk kicsit a konzolháborús gifeken pihenésképpen, mert nincs bennünk semmi komolyság, anyánk sem büszke ránk. 

Persze bárki bármilyen genyó, az Xbox One nem szerepel rosszul a piacon (a kezdeti hibák persze itt is megjelentek, a hivatalos válasz sem maradt el). Nem szabad megfeledkeznünk ugyanakkor arról sem, hogy a Sony új erőműve sem panaszkodhat, idő kell még ahhoz, hogy lehessen valami óvatos becslést mondani arról, hogy mi nevezhető most akkor sikernek. Az semmiképpen sem, hogy a Foxconn gyakornokai által összerakott gépekkel sikerült vékony jégre tévedni. A Sony szerint persze akadnak hibás gépek, de ez nem olyan veszélyes arány, ráadásul a szoftveres oldalon is igen gyorsan foltozzák a rendszert. Ez már csak azért is fontos nekik, mert közeleg a PS Vita - PS4 bundle csomag megjelenése, ami feltehetőleg mindkét készülék eladását jócskán meg fogja dobni. Nem is nagyon lepődtem meg ezen az ötleten, csoda, hogy eddig húzták. Pedig a legtöbben egy ilyen kombót legszívesebben bevinnének az iskola mögé, és jól... 

Na, és már megint semmi komolyság. Persze mindkét gyártó gépénél az igazi lényeg az, hogy mire milyen játékok lesznek elérhetőek. Jelenleg a konzolokra elérhető kollekció nagy részét a közelmúltban megjelent multiplatform címek teszik ki. Ezzel alapvetően nincs is gond, de az a néhány exkluzív játék azért kicsit többet érdemelt volna, ha már fél éve azt hallhatjuk, hogy majd most meglátjuk, mi a „next-genek istene". Ott van például a Dead Rising 3 esete, egy kicsit jó, kicsit közepes alkotás lett a többség szerint, ez persze engem nem tántorít el attól, hogy kipróbáljam, de egyelőre csalódott vagyok emiatt is. A nagyobb baj, hogy a nagy reményekkel várt Killer Instinct, és a jó régóta készülő Ryse: Son of Rome se lett az a játék, amiért feltörnénk a malacperselyt. Szerencsére a Forza Motorsport 5 már kellemesebb élmény, de hát az még csak egy. Persze oka mindennek van, de akkor is valami többet vártam. És az a valami nem a FIFA 14 első körben kissé bugos next-gen kiadása, bár EndreMan szerint egyébként egészen élvezetes élmény Xbox One-on. Mondjuk a Quantum Breakért lehet még lelkesedni, ha nem komoly 4 másodpercet láttunk volna belőle legutóbb. Egy gyors bemutató videót is csináltunk nektek játék közben, hogy lássátok ti is, mivel telt a hétvégénk:

Ja, és a Forza Motorsport 5 next-gen közönsége közelről igen érdekes...

A hét legkevésbé szofisztikált cikkcímét ismét a South Park kapcsán alkottuk (kattints a linkre, megérted). Az ESRB nyilván megnyomta a ceruzát a besoroláskor, de csalódtunk is volna, ha túl lágyra sikerül a játék. Már csak a megjelenésre várunk, ami sajnos még odébb van, akár csak a Command & Conquer F2P változatának feltámadása. Az EA egyébként is el van most foglalva például a pereskedéssel, ettől szebb az élet. Egyébként, ha már a reményteljes RTS-nél tartunk, akkor jó lenne már törődni kicsit a PC-vel is, nem csak portokat kapni. Legalább a Ubisoft szereti a PC-s játékosokat. Biztosan mindenki más is, csak ők nem adnak ki nyilatkozatokat erről. Na jó, mi is éppen ezt tettük a héten. Imádjuk a PC-seket, ha ide kattintasz, akkor megérted, hogy miért...

Az is kiderült a héten, hogy milyen a világ egyik legjobb 7 perces zombis drámája (napok óta a hatása alatt vagyok), hogy a Breaking Bad csak egy rossz álom volt, hogy milyen az államilag támogatott warez, és hogy a játékokon kívül, még mi mindenre lehet használni egy konzolt. A PlayStation 4 például az internet nagy részét elfoglaló pornót is képes feldolgozni. Mire nem jó a next-gen, ugyebár. Biztos vagyok benne, hogy a felnőtt filmek lejátszásán túl még azt is meg tudja válaszolni, hogy mit mond a róka. A magyarok egyébként már tudják.

A héten teszteltük az általunk imádott Telltale-féle meglehetősen egyedi The Wolf Among Us-t, és ránéztünk a Need for Speed: Rivals autóira. Annyit már most elárulok, hogy az állunk nem szakadt le, de egy kellemes versenyzésre éppen alkalmas. A nyugodt kikapcsolódásra a World of Warplanes is megfelelő lehet, ami szintén elstartolt egy fergeteges party keretein belül, amelyen Chavalier is kint volt, és be is számolt élményeiről.

Mondok még két dolgot gyorsan. Ma azért kell inni, mert drága Kox születésnapja van (írjatok neki ide mindenféle szépet), és ha inni kell, akkor tudjátok mi van? „Vegyetek GameStart!" Most egy egész évre, mert ha valakinek szülinapja van, annak meg kell adni a módját.
(Most szólok, hogy a fogyasztásösztönző termékkapcsolással egybekötött születésnap ötletét most levédetem, ebből lesz a jakuzzi)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)