Hirdetés

Ezt hozza az Xbox One novemberi frissítése

|

Bizony, mostantól már egérrel és billentyűzettel is élvezhetjük a játékokat.

Hirdetés

A régóta rebesgetett funkción túl Alexa és Cortana is okosodik egy kicsit a mostani update-tel.

Hirdetés

Nem új keletű dolog, hogy a Microsoft fokozatosan egyre kényelmesebbé teszi az Xbox One-unk és a PC-nk közötti átjárást, az órákon belül begördülő frissítéssel azonban egy új szintre lép ez a törekvés. Phil Spencer szeptemberi bejelentése után immáron tényleg lehetőségünk lesz egér és billentyűzet kombóval nyúzni kedvenc játékainkat. Persze, az a fejlesztőkön múlik, hogy engedélyezik-e a funkció használatát saját játékaikban, ám az már biztos, hogy a Fortnite elsők között ad teret a "PC-s" irányításnak.

A Microsoft két mesterséges intelligenciája, Alexa és Cortana is finomhangoláson esik át a novemberi frissítéssel, amivel a felhasználói élményt igyekszik gördülékenyebbé tenni a cég. A tengerentúlon a múlt hónapban startolt el az Xbox Skill nevű funkció, ami lehetővé teszi, hogy a játékosok még több támogatást kaphassanak a virtuális asszisztensektől a hangvezérlés által. A finomított hangfelismerés mellett új parancsokkal is navigálhatjuk az Xbox One rendszerét, többek között egy adott játék teljes bezárására is lesz lehetőségünk, de még a kontrollerünk bizonyos gombjait is "lenyomhatjuk" a hangunk segítségével, ha épp arra vágyunk.

A konzol keresőmotorja is kibővült, hiszen a frissítés telepítése után már az Xbox Games Pass és az EA Access felhozatalában éppen elérhető játékokat is megtalálja a rendszer a saját könyvtárunk részeként, már ha aktív előfizetői vagyunk az említett szolgáltatásoknak. A zene szerelmeseinek is van okuk az örömre, lévén az Amazon egy teljesen új, kifejezetten az Xbox One-ra fejlesztett zenei alkalmazást indít el a konzolon, ami az USA után egyre több országban válik majd elérhetővé.

Az Xbox One novemberi frissítése az elkövetkezendő órákban válik letölthetővé, mi pedig alig várjuk, hogy élesben is láthassuk az egér-billentyűzet támogatást. Ti mit gondoltok, szükség volt az újításra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)