Hirdetés

Xbox One - nyilatkoznak a kiadók

|

A Microsoft egy érdekes rendszerben teszi lehetővé a használt játékok adás-vételét. A kiadók döntenek az árról, de vajon ehhez mit szólnak?

Hirdetés

Ahogy azt nemrég olvashattátok, az Xbox One esetében kicsit megbonyolították a használt játékok eladását. Minden játék egy konzolhoz kötődik majd, extra díj fejében viszont túladhatunk rajta. Ezen „extra díj” mennyiségéről mostantól a kiadó dönt, a GameSpot meg is kérte az óriásokat, hogy kommentálják az ügyet.

A felkérésre egyelőre csak ketten válaszoltak. A Fallout és a The Elder Scrolls sorozatért felelős Bethesda a következőt nyilatkozta: „Még nem volt időnk teljesen megérteni és értékelni a rendszert”. Ha azt hinnétek, hogy ez egy nem túl közlékeny válasz volt, akkor íme a Sega képviselőjének reakciója: „Nem állunk még készen ennek az ügynek a kommentálására, mivel egyelőre egy next-gen játékot sem jelentettünk be”. Jó tudni, hogy a kiadók számára sem sokkal tisztább a helyzet.

A Wedbush Securities elemzője, Michael Pachter szerint a kiadók semmiképp sem fogják blokkolni a használt játék kereskedelmet, mert félnek, hogy elsöpri őket a népharag. Azt már elképzelhetőnek tartja, hogy a szoftver kiadását követő időszakban korlátozhatják annak továbbadását. Bár azt nem mondta, hogy mekkora is lehetne ez az időszak, a Take-Two Interactive elnöke, Strauss Zelnick szerint az első nyolc hét után a kiadókat nem nagyon érdekli a használt játék piac.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)