Hirdetés

Nem gyárt több Kinect adaptert a Microsoft

|

Régóta hiány van az átalakítóból, ami nélkül nem lehet Xbox One S-hez vagy Xbox One X-hez csatlakoztatni a mozgásérzékelős kamerát.

Hirdetés

Míg 2013-ban az Xbox One-t csak Kinecttel együtt lehetett megvásárolni, lassan eljutunk oda, hogy a kamera egyáltalán nem lesz használható.

Hirdetés

Mikor 2016-ban megjelent az Xbox One S, aki nagyon ragaszkodott hozzá, ingyen igényelhetett magának egy adaptert, mellyel a kicsinyített One-nal is tudta használni a Kinectet. Aztán lejárt az ajánlat, de vásárolni még lehetett a kiegészítőből, most viszont a Microsoft a Polygon megkeresésére elárulta, hogy a gyártás leállt, más kiegészítőkre fognak pénzt és erőforrást fordítani, olyanokra, amiket a rajongók jobban szeretnének. 

A gyártás leállítása önmagában még nem lenne probléma, viszont a legnagyobb külföldi viszonteladóknál hetek, hónapok óta készlethiány van, és a Microsoft Store-ból sem lehet rendelni. Ennek következményeképp természetesen az Amazonon és az eBay-en is csillagászati árakon kínálják a felhasználók és viszonteladók, a vásárlók pedig több száz dollárért meg is veszik.

A hangutasítások nagy része headsettel is kiadható, a Just Dance játékokhoz nem kell Kinect, elég játékosonként egy okostelefon is, livestreamekhez és Skype beszélgetésekhez pedig használható bármilyen webkamera, így az újabb Xboxra váltó Kinect-tulajok csak alig pár játéknak kénytelenek búcsút mondani. Magát az eszközt egyébként már október óta nem gyártják.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)