Hirdetés

Az Xbox One új szoftvere 120 Hz-es monitorokat is kezelni tud

|

Megérkezett az Xbox One szoftverének legújabb frissítése, ami a nagyobb képfrissítési gyakoriság mellett Discord-támogatást és sok más apróságot hozott.

Hirdetés

A PS4 Pro és az Xbox One X megjelenésével egyre több játékban választhatunk már konzolon is különböző megjelenítési módok között, de a Microsoft gépén ennél is közelebb kerülhetünk a PC-n elérhető opciók tárházához. A nemrég bekerült FreeSync-támogatással akkor is szaggatás nélkül élvezhetjük a játékainkat, ha a konzolunk csak 40 és 60 fps között képes futtatni egy játékot, de a legújabb, májusi szoftverfrissítéssel azokból a címekből is kihozhatjuk a maximumot, amiket ennél sokkal gyorsabban képes futtatni az Xbox One S vagy X.

Hirdetés

Immár azokon a tévékre és monitorokra, amik ezt támogatják, 1080p-s és 1440p-s felbontásban akár 120 képkockát is kiküldhet a konzolunk másodpercenként. A 120 Hz-es játék a gyakorlatban azt jelenti, hogy még hamarabb láthatjuk a képernyőn utasításaink eredményét, így még pontosabbak lehetünk az igazán gyors reakciót igénylő játékokban. A frissítés másik nagy újdonsága, hogy immár Xbox Live-fiókunkkal is beléphetünk a Discord szerverekre, illetve importálhatjuk az ottani barátlistánkat. A Discord jelenleg az egyik legnépszerűbb szöveges és hangcsevegést nyújtó platform a gamerek körében és sokat segíthet mondjuk akkor, ha xboxos és PC-s játékosok szeretnének együtt játszani.

Ezen felül még egyszerűbben, már a Guide-ban megvághatjuk játék közben felvett rövid videóinkat, amiket a közösségi médiában szeretnénk megoszthatni, még részletesebbek lettek az Xbox One családi beállításai, így a szülőknek még több lehetősége van, hogy gyermekük és saját igényeihez igazítsák a konzol beállításait. Végül az Xbox One menürendszerében átalakult néhány gombutasítás és az elsősorban Elite kontroller konfigurálására szolgáló Xbox Accessories app is kapott egy ráncfelvarrást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)