Hirdetés

PC-re is eljöhetnek a One-on játszható Xbox 360-as játékok?

|

Az Xbox-divízió vezetője szerint ugyan nem lenne egyszerű PC-re hozni az Xbox One-on futó visszafelé kompatibilitási programot, de teljesen nem zárják ki ennek a lehetőségét.

Hirdetés

A jelenlegi konzolgeneráció megjelenésekor sokaknak fájó volt a visszafelé kompatibilitás hiánya, ám a Microsoft idővel egy egészen használható rendszerrel rukkolt elő, amivel Xbox 360-as klasszikusokat emulálhatunk. Ugyan hivatalos tervekről még nem tudunk, de az Xbox gyártói nem zárkóznak el tőle, hogy PC-re is elhozzák a szolgáltatást.

Persze nem érdemes a közeljövőben erre számítani, ugyanis csupán arról van szó, hogy Phil Spencer egy Twitteren feltett kérdésre válaszolva írta, hogy nem tartja lehetetlennek az ötlet megvalósítását. Eközben pedig kifejtette azt is, mi lenne a legnagyobb hátráltató tényező a Windowsos rendszerek esetében.

"A visszafelé kompatibilitást megbízhatóan futtatni különböző hardveres konfigurációkon sokkal nagyobb feladat lenne, mint Xbox One-on, de soha ne mondd, hogy soha!"

- írta Spencer. Az elsődleges problémának tehát az egységes specifikációkkal rendelkező Xbox One-nal szemben a PC-k sokfélesége tűnik.

A rivális konzolgyártó megoldása, a PlayStation Now segítségével egyébként már most jó néhány PS2-es és PlayStation 3-as játékot nyomhatunk végig PC-n. Mivel ez esetben streameljük a játék képét, nem kell igazán aggódnunk a gépigény miatt, viszont a képátvitel által okozott minőségromlást és az irányítási késést el kell viselnünk.

Ti vásárolnátok 360-as játékokat, ha PC-n is végigvihetnétek őket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)